23948sdkhjf

Technicon-direktør ny formand for robotklynge

Odense Robotics har konstitueret sig med en ny bestyrelse

Casper Hansen, der til daglig er administrerende direktør i Technicon, er ny formand for Odense Robotics.

Odense Robotics skal være en dynamo, der sikrer, at Danmark fastholder sin globale position som førende center for udvikling og anvendelse af innovativ robot-, automations- og droneteknologi. Sådan lyder det fra den nyudnævnte formand.

- Der er et enormt vækstpotentiale og stigende efterspørgsel efter avancerede fleksible teknologiløsninger - både nationalt og internationalt. Danmark har et stærkt afsæt for at opnå en styrket position i de kommende år. Realiseringen fordrer et organisatorisk stærkt setup, og Odense Robotics spiller en afgørende rolle som den dynamo, der også fremadrettet styrker udviklingen og anvendelsen af innovativ dansk robot-, automations- og droneteknologi, siger Casper Hansen.

Gavner den brede industri

Klyngen har en afgørende rolle i at skabe en stærk, national industri, som understøtter øget produktivitet i danske virksomheder, siger Casper Hansen.

- Odense Robotics har været afgørende for, at Danmark i dag indtager en fremtrædende plads internationalt. Vi skal forsat skærpe de regionale styrkepositioner - for på den måde forstærker vi fundamentet for en stærk, national industri. Ikke alene for de mange og det stigende antal jobs og den vækst, det i sig selv skaber, siger Casper Hansen, og fortsætter:

- Et robotmiljø i verdensklasse har en positivt afsmittende effekt på hele den hjemlige industris produktivitet, omstillingsparathed og udviklingspotentiale. Derfor er hele den danske industris - både SMV'er og store industrivirksomheders - evne til at tage digitalisering og automation til sig afgørende for dansk velfærd.

Ny bestyrelse

Den nye bestyrelse blev konstitueret i forlængelse af Odense Robotics' generalforsamling tirsdag og skal sikre den fortsatte udvikling i den danske robot-, automations- og droneindustri. Den nye bestyrelse består af en række profiler, som repræsenterer hele det danske robotøkosystem:

• Lars Bach, head of R&D, Universal Robots (næstformand)

• Thomas Bak, dekan, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Aalborg Universitet

• Henrik Bindslev, dekan, Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet

• Stefan Birkebjerg, stadsdirektør, Odense Kommune

• Jesper Bøhnke, senior vice president, technology & innovation at Terma Group

• Casper Hansen, CEO & co-founder, Technicon A/S (formand)

• Mie Haraldsted, CEO & founder, Aim Robotics

• Martin Høgsbjerg, head of global supply chain technology, Danfoss Drives

• Anne-Lise Høg Lejre, direktør, Fødevarer og Produktion, Teknologisk Institut

• Marianne Thellersen, koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab, Danmarks Tekniske Universitet

• Esben Østergaard, CEO & co-founder, REInvest Robotics.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.719