23948sdkhjf

Billund-firmaer i fælles offensiv

Stansomatic, HN Group, Zebicon og Davinci Development inviterede i sidste uge til et anderledes åbent hus-arrangement. Det valgte 300 kunder og et tilsvarende antal studerende at takke ja til.
Under overskriften ”Tech Tour – En anderledes teknologimesse” åbnede fire virksomheder på Billund-egnen i sidste uge dørene for at give et indblik i en højteknologisk hverdag. Forud var gået måneders forberedelse med at koordinere den fælles messe, som i løbet af torsdagen trak op mod 300 kunder og samarbejdspartnere til Billund.

Se billedserie fra Tech Tour

- Vi er fire virksomheder om det, og det giver en større gennemslagskraft. Vi har hver især trukket kunder til, og et af målene med Tech Tour er at få folk hele vejen rundt. Det ser ud til at lykkes fint, fortalte marketing manager Katja Ramsing, da Metal Supply lagde vejen forbi Zebicon torsdag eftermiddag.

- Det handler først og fremmest om at give folk en forståelse for, hvad vi kan, og det giver god mening at gøre det i eget hus. På en fagmesse kan man ikke have så meget med, hvorimod vi her har mulighed for at vise hele paletten frem. Når vi udstiller på en messe, kommer folk og snakker i 20 minutter – hvis du er heldig. I dag oplever vi folk, der er her i flere timer. Så for os giver det rigtigt meget, forsætter hun.

En rød tråd
At netop Zebicon, Davinci Development, Stansomatic og HN Group står bag Tech Tour er ikke tilfældigt. De fire virksomheder repræsenterer hvert sit led i værdikæden og samarbejder til daglig på kryds og tværs. Det får de besøgende et indblik i på turen rundt mellem virksomhederne:

- Vi har forsøgt at skabe en rød tråd mellem aktiviteterne. Den stol, vi har scannet, bliver printet som prototype i 3D hos Davinci. Det emne, som vi CT-scanner, er produceret ovre hos Stansomatic og så videre. På den måde får folk øjnene op for, at det hele hænger sammen, og vi kan få en dialog med folk, som ikke kender os så godt i forvejen, forklarer Katja Ramsing.

De fire virksomheder har arbejdet sammen om invitationer, pressemateriale, bannere og annoncering op til arrangementet, men selve afviklingen på dagen har været op til den enkelte. Plastvirksomheden HN Group gav en rundvisning på sin nyrenoverede fabrik, der er blevet udvidet til 7.000 kvadratmeter, og hos Stansomatic kunne man blandt andet se en den nye afdeling for plastindstøbning i aktion. Besøgende hos Davinci fik et indblik i styrkeberegning, simulering og 3D-print, mens Zebicon blandt andet demonstrerede den nye Faro Focus laser, der kan scanne meget store geometrier på kort tid.

Fredag fortsatte festlighederne med besøg fra omkring 300 ingeniørstuderende og undervisere fra VIA University College i Horsens, Aalborg Universitet i Esbjerg og Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.237