23948sdkhjf

Laveste antal konkurser siden 2009

Antallet af konkurser i april var det laveste siden 2009, men det er endnu for tidligt at konkludere, om konkursbølgen herhjemme har toppet.
Antallet af konkurser faldt i april til det laveste niveau siden 2009, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I faktiske tal bød april på 310 konkurser mod 471 i marts – eller 441 konkurser i april sidste år. Et fald på henholdsvis 34 og 30 procent.

- Det er for tidligt at erklære konkursbølgen overstået blot på baggrund af en enkelt måneds konkurstal. Tendensen skal holde i flere måneder, før vi for alvor kan begynde at male det økonomiske stemningsbillede i lysere forårsfarver. Samtidig er aprils konkurstal ifølge Danmarks Statstik ekstraordinært lavt på grund af et teknisk problem hos Statstidende, der offentliggør konkurserne, påpeger Bo Sandberg, der er erhvervsøkonomisk chef hos Dansk Erhverv.

Han henviser til, at tekniske problemer hos Statstidende har medført, at cirka 25 konkurser fra april ikke indgår i opgørelsen. Hvis de var blevet registreret normalt, ville det sæsonkorrigerede fald fra marts til april have været cirka 25 procent.

Krisetilpasningen har fundet sted
Målt på antal beskæftigede og omsætning var april også positiv. Der var 940 beskæftigede i aprils konkursramte virksomheder, hvilket er 27 procent færre end i marts. Og den konkursramte omsætning var 0,9 mia. kr. i april mod 1,5 mia. kr. i marts.

Alligevel er Bo Sandberg ikke helt parat til at lade champagnepropperne springe.

- Dansk økonomi har nu i fem år været kendetegnet af fravær af økonomisk vækst og af et hjemmemarked, der har haft vanskeligt ved at få fodfæste. Derfor har der i de senere år allerede fundet en betydelig tilpasning af virksomhedsbestanden sted – både i form af flere konkurser og færre nyetablerede virksomheder. Så hvis tendensen med færre konkurser fastholdes gennem resten af 2013, må det blandt andet tilskrives, at en stor del af erhvervslivets krisetilpasning allerede HAR fundet sted, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079