23948sdkhjf

Massivt Metal-flertal for ny overenskomst

85 procent af Dansk Metals medlemmer har stemt ja til de nye overenskomster. Det oplyser Dansk Metal i en pressemeddelelse.

Det glæder Dansk Metals formand Claus Jensen, der som formand for CO-industri har været med til at forhandle overenskomsten for industrien, der også er gennembrudsoverenskomsten for hele det private arbejdsmarked.

- Jeg er glad for, at medlemmerne er enige i, at det er en god aftale, vi har lavet. Som prognoserne er nu, er det realistisk, at vores medlemmer inden for to-tre år kan få indhentet det, vi har mistet ved den høje inflation. Men det kommer ikke af sig selv – nu skal det sidste hentes hjem ved de lokale lønforhandlinger, og der er det altså vigtigt, at arbejdsgiverne er med på, at de bliver nødt til at komme noget mere i lønposen til medarbejderne. Det kommer vi til at følge tæt frem til den næste overenskomstforhandling om to år, siger Claus Jensen.

Stemmeprocenten har været høj – 72 procent af Dansk Metals medlemmer har stemt. Også det vækker stor glæde hos Claus Jensen.

- Jeg er virkelig glad for, at der er så mange medlemmer, der har engageret sig og deltaget aktivt. Det er en kæmpe opbakning at have i ryggen, når vi skal forhandle med arbejdsgiverne næste gang. Og så håber jeg, at alle – også vores politikere på Christiansborg – kan se, at den danske model er en velsmurt maskine, når den får lov til at arbejde, og der ikke bliver kastet grus ind i maskineriet. I Danmark bør vi værne om det, som generationer før os har bygget op gennem mere end 100 år, siger Claus Jensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11