23948sdkhjf

Forventet tilbagegang hos Hydra-Grene

Hydraulik-producenten kæmper stadig med et trægt vindmøllemarked, og det sætter sit præg på udviklingen i første kvartal.
Hydra-Grene realiserede i første kvartal 2013 en omsætning på 112 mio. kr. mod 153 mio. kr. i første kvartal 2012.

- Tilbagegangen kan især henføres til, at afsætningen til vindmølleindustrien som forventet har været markant mindre end i første kvartal 2012, hvor aktivitetsniveauet var særdeles højt. Afsætningen til den øvrige OEM industri og til eftermarkedet har været lidt mindre end i samme periode i 2012, skriver Hydra-Grene i sit kvartalsregnskab.

Fastholder forventninger
Resultat af primær drift (EBIT) endte på 8 mio. kr. mod 24 mio. kr. året før, og overskuddet før skat blev på 7,5 mio. kr. mod 21,8 mio. kr. i første kvartal 2012.

Den svage start på 2013 var dog indregnet i årets forventninger, og i de kommende måneder forventes en aktivitetsstigning. Derfor fastholder Hydra-Grene sine forventninger til 2013 om en omsætning på op imod 500 mio. kr. og et EBIT-resultat på 50-60 mio. kr.

- Hydra-Grene forventer i 2013 betydelige udsving i afsætningen til vindmølleindustrien hen over året. Konkret forventes det, at afsætningen til vindmølleindustrien vil stige væsentligt fra midten af andet kvartal for derefter igen at flade ud sidst på året. Hos de øvrige OEM industrikunder forventes der ligeledes et stigende aktivitetsniveau de nærmeste måneder, efter en relativt afdæmpet afsætning i årets første del, skriver Hydra-Grene.

Søsterselskab præget af hård vinter
Også i søsterselskabet Grene var der opbremsning i væksten i første kvartal. Her faldt omsætningen med 31 mio. kr. sammenlignet med første kvartal 2012 og endte dermed på 298 mio. kr. Resultat af primær drift (EBIT) blev samtidig reduceret fra 17 mio. kr. til 3 mio. kr., og resultat før skat blev et minimalt underskud på 0,2 mio. kr. sammenlignet med et plus på 18,7 mio. kr. i første kvartal 2012.

- På agro-området har den lange periode med frost og sne og det forsinkede forår haft en stor negativ indflydelse på omsætning og resultat i første kvartal 2013. Noget af omsætningen er blot periodeforskudt til andet kvartal grundet de forsinkede forårsarbejder, men en del af den tabte omsætning vil ikke blive genvundet, skriver Grene i sit regnskab.

Moderselskabet Schouw og Co. kom ud af kvartalet med en omsætning på 2,578 mia. kr., hvilket betød en tilbagegang på 117 mio. kr. Resultat af primær drift faldt samtidig med 80 mio. kr. til 57 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125