23948sdkhjf

Danske producenter af landbrugsrobotter øjner muligheder efter Brexit

Efter Brexit er den britiske landbrugssektor løbet ind i problemer. Den arbejdskraft, der tidligere blev hentet i primært Østeuropa, er ikke længere tilgængelig, og det skønnes, at branchen har 500.000 ubesatte stillinger. Det skriver Agriwatch.

Derfor har Agrointelli, der producerer markrobotter, medvind på det britiske marked.

- Vi får både øget antal af henvendelser og solgte robotter. Når vi sælger en robot, forsøger vi at lave en business case for landmanden. Deri indgår mandetimer, for hvis ikke de skal betale en ansat i 20 timer, så kan spare de penge. Men i England smiler de af den udregning, for de siger, de slet ikke har manden. For dem er det spørgsmål, om marken skal ligge brak, eller om de skal have en robot, siger Mogens Rüdiger, bestyrelsesformand for Agrointelli, til Agriwatch.

En lignende melding kommer fra virksomheden Farmdroid. Her trådte man ind på det britiske marked i 2022, og det udgør allerede 10 procent af virksomhedens salg.

Originalartikel: https://agriwatch.dk/Nyheder/Industrien/article15402579.ece?utm_campaign=AgriWatch%20Morgen&utm_content=2023-03-28&utm_medium=email&utm_source=agriwatch

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.828