23948sdkhjf

Malene er den første kvindelige danske platformchef på Nordsøen

Der skulle gå 49 år efter olie- og gasproduktionen begyndte i Danmark, inden den første danske kvinde fik stillingen. Det har TotalEnergies gjort muligt, og det er kun begyndelsen

I juli 2022 fyldte olie- og gasproduktionen i Danmark 50 år, men få måneder inden fik Danmark sin første kvindelige danske platformchef, eller offshore installations manager (OIM). Det skriver mediet DOI.dk - Danish Offshore Industry.

Den nu 45-årige danske civilingeniør Malene Birkemose Knudsen blev den ene af tre platformchefer, der afveksler hinanden på Halfdan B. Her har hun ansvaret for op til 110 medarbejdere på alle tre platforme Halfdan A, B og C og produktionen af olie og gas.

Hun er efter eget udsagn ”mega glad” for sit arbejde, men det med at have skrevet Danmarkshistorie fylder ikke meget.

- Mine venner og familie synes, det er godt gået. Men det er ikke noget, som jeg går og reklamerer med, siger Malene Birkemose Knudsen.

Hun har et budskab til andre kvinder.

- Man skal se mulighederne som kvinde, for der er mange muligheder som kvinde i et stort firma. Oliebranchen bliver set som uattraktiv, men den er jeg så slet ikke enig i, siger Malene Birkemose Knudsen, der i sin karriere allerede har arbejdet i Singapore og Qatar. Nu tager hun 14 dage på arbejde på Nordsøen, men til gengæld har hun derefter tre uger fri til at være sammen med sin mand og børn.

Malene Birkemose Knudsen blev den første kvindelige danske platformchef i den danske del af Nordsøen i april og allerede i efteråret 2022 blev en fransk/nigeriansk kvinde ansat i en lignende stilling på Harald-feltet.

Der er helt sikkert flere kvinder på vej offshore, for TotalEnergies har en global strategi og målsætning om, at 30 pct. af alle selskabets ledere og topledere skal være kvinder i 2025.

Originalartikel: https://www.doi.dk/innovation/artikel/malene-er-danmarks-foerste-kvindelige-platformchef-paa-nordsoeen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Rimeco, Terma, Thyregod...
Direktør for industri-division forlader Grundfos
Melsen Tech fejrer halvt århundrede
Københavnsk robotvirksomhed skifter ud på direktørposten
Finsk ordre til Vestas
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14