23948sdkhjf

Spåntagning af plast er rygraden i produktionen: Nu skal kapaciteten øges

Den plastbearbejdende virksomhed Induflex, der holder til i Støvring, har de fået en ny stanglader i virksomhedens CNC-drejeværksted, hvilket falder lige i hak med virksomhedens speciale: CNC-drejning af emner i teknisk plast. Dermed kan Induflex øge kapaciteten og oppetiden på sine drejebænke.

- Spåntagning af plast er rygraden i vores produktion. For at øge kapaciteten har vi gennem de sidste par år investeret i nye maskiner og indsat robotter i produktionen til de større serier ved både vores CNC-fræsere og vores drejebænke. Med den nye stanglader øger vi kapaciteten på drej yderligere, siger Induflex’ direktør Rico Larsen.

Den nye stanglader er oprindeligt designet til bearbejdning af stål, og ikke plast. Derfor har Induflex fået stangladeren specialtilpasset hos fabrikanten i Italien, så den på optimal vis kan arbejde med stænger af plast. Blandt andet er smøringssystemet taget ud af laderen, da Induflex ikke anvender hverken smøre- eller kølemidler.

Induflex kan udnytte plaststængernes længde, da stangalderen kan håndtere plaststænger op til tre meter. Dermed undgår man også materialespild.

Når stængerne er indladet i stangladeren lader den automatisk drejebænken med nye stænger. Stangladeren kan håndtere op mod 10 stænger ad gangen, og drejemaskinen kan derfor, med de fleste emner, holde sig kørende ubemandet i flere timer om aftenen og natten.

Om Induflex

Induflex ligger i Støvring og beskæftiger cirka 45 medarbejdere

Den ordreproducerende virksomhed fremstiller kundetilpassede plastløsninger som maskindele, afskærmninger og belysningskomponenter til kunder i mange brancher – særligt indenfor industri og fødevareprocesindustri

Induflex huser en automatiseret maskinpark med blandt andet laserskæring, skæreplottere, CNC-fræs og -drej, varmebukning samt digitalprint og montage

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Rimeco, Terma, Thyregod...
Direktør for industri-division forlader Grundfos
Melsen Tech fejrer halvt århundrede
Københavnsk robotvirksomhed skifter ud på direktørposten
Finsk ordre til Vestas
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078