23948sdkhjf

Rekordstor ordrebeholdning giver behov for flere medarbejdere hos Sterke

Direktøren forventer at ansætte 15-20 nye medarbejdere i løbet af sommeren

Efter de tre nordjyske maskinfabrikker, Aalborg Maskinfabrik, Aalborg Maskinfabrik Stål og Maskinfabrikken Fuglsang, sidste år fusionerede under det fælles navn Sterke, er det gået over stok og sten.

- Vi sidder jo med den største ordrebeholdning i selskabets historie. Vi har et trecifret millionbeløb i ordrebeholdning til den grønne energiindustri, som jeg kalder det, som kan være alt fra platforme til løfte- og montageudstyr, fortæller administrerende direktør Allan Jakobsen.

Derfor forventer han også, der bliver behov for flere hænder på fabrikken på Aalborgs industrihavn.

- Vi kommer til at søge flere medarbejdere, både ingeniører, smede og industriteknikere. Jeg tænker, vi skal have 15-20 flere ind her i løbet af sommeren, siger Allan Jakobsen.

Grøn omstilling accelererer vækst

Den nordjyske leverandør har et stort forretningsområde inden for offshore vind, men leverer også en del til den øvrige energiindustri, og det er en af grundene til, at der er travlhed.

- Hele energikrisen, altså med gassen fra Rusland, har jo gjort, at den grønne omstilling er accelereret. Det gør, at vi producerer til nogle kunder, der skal bygge nogle varmeværker, kraftværker og lignende. Så det påvirker os positivt, konstaterer Allan Jakobsen.

Overvejer tilbygning

Sterke er så småt ved at have samlet alle aktiviteter på Aalborg Havn i en fabrik, som Maskinfabrikken Fuglsang fik opført i 2019. Sidste år stod en 1.500 kvadratmeter udvidelse af fabrikken klar, men med fusionen og den fyldte ordrebog overvejer ejerne, om det så småt er ved at være tid til yderligere udvidelser.

- Vi overvejer, om vi er nødt til at lave en tilbygning, fordi vi har problemer med at være her. Med de vækstplaner, vi har, så får vi behov for flere kvadratmeter. Et fokusområde for os er service og renovering af store hydrauliske cylindre og gear. Det kræver noget plads og kræver, at der er rent, så det er en af de ting, vi overvejer at lave en tilbygning til, forklarer Allan Jakobsen.

Sterke-direktøren har dog også et andet håndtag, han kan skrue på, for at udvide kapaciteten.

- Vores kapacitet kan jo styres af, at vi kan køre i flere skift, for lige nu kører vi faktisk kun i ét. Så det er en måde, hvor vi godt kan tage mere ind. Vi har kørt i to skift hele vinteren i nogle af hallerne, så det kunne godt blive en fast del, vi gjorde det. Så tilbygningen, det er mest udset til nogle af de nye aktiviteter, vi supplerer med, slutter Allan Jakobsen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: underleverandører
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Rimeco, Terma, Thyregod...
Direktør for industri-division forlader Grundfos
Melsen Tech fejrer halvt århundrede
Københavnsk robotvirksomhed skifter ud på direktørposten
Finsk ordre til Vestas
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.703