23948sdkhjf

Holtec Automatic flytter til Esbjerg

Efter 25 år i Varde-området har Holtec Automatic, der er leverandør af industriel styringsteknik og automation, nu købt domicilejendom i Esbjerg.
Efter 25 år i Næsbjerg ved Varde, hvor Holtec Automatic blev grundlagt i 1988, er de hidtidige rammer blevet for trange for vækstvirksomheden, der siden slutningen af 2010 har mere end fordoblet medarbejdertallet fra 20 til 42. Det har fået virksomheden til at flytte over kommunegrænsen til Esbjerg, hvor Holtec netop har købt en 800 kvadratmeter domicilejendom på Sallingsundvej i byens nordlige industrikvarter.

Ifølge administrerende direktør Søren Jensen er det ikke tilfældigt, at det nye hjemsted ligger i netop Esbjerg.

– Vi har været glade for at bo i Varde Kommune, men med flytningen er vi kommet meget tættere på kunderne. Det gælder både vores eksisterende kundebase i Esbjerg-området og de mange potentielle kunder lige uden for vores dør i byens industrikvarterer. Samtidig er det afgørende for en specialistvirksomhed i vækst at fastholde og tiltrække de rette kompetencer, og vores ny beliggenhed tæt på motorvejen i Danmarks femtestørste by er lettere tilgængelig for både nuværende og kommende medarbejdere, siger han.

Fokus på vand, miljø og energi
Holtec har siden starten oplevet næsten konstant vækst, og i de seneste år er der sat yderligere turbo på udviklingen i omsætning og medarbejderantal. Virksomheden er fire gange kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen, og i starten af 2011 overtog Holtec den vestjyske konkurrent Højmark Automatic og fik dermed også en afdeling i Lem.

– Vi retter lige nu især vores blik mod områderne vand, miljø og energi. Det har betydet, at vi nu for alvor er begyndt at få ordrer fra eksempelvis varmeværker, forbrændings- og rensningsanlæg samt vindenergi- og offshoresektoren, hvor vi blandt andet leverer tavlesystemer, udvikler software samt står for projektering, opstart og idriftsætning af nye eltekniske anlæg. Også i forhold til dette fokusområde er Esbjerg en perfekt beliggenhed, vurderer Søren Jensen.

Potentiale for fortsat vækst
Med udgangspunkt i det nye sydvestjyske hovedkontor øjner Søren Jensen et klart potentiale i markedet for fortsat vækst, både organisk og gennem opkøb.

– Der er gode muligheder for at vokse organisk, og for bedst muligt at udnytte det potentiale ansatte vi sidste år Uffe Bo Jensen i en nyoprettet stilling som teknisk salgschef. Et naturligt mål i vores videre udvikling bliver i 2013 at opnå certificering efter kvalitetsstyringssystemet ISO 9001. Desuden har vi lige nu kig på at etablere os med en afdeling i Nordjylland, og allerede om få måneder forventer vi at være nået afgørende videre i det projekt, fortæller direktøren.

Den netop gennemførte flytning markeres sammen med virksomhedens 25 års fødselsdag og direktør Søren Jensens 10 års jubilæum med en reception fredag den 3. maj i Holtec Automatics nye Esbjerg-domicil.

– Da firmaet blev grundlagt i 1988, bestod rammerne af et 11 kvadratmeter kælderlokale. 15 år senere blev jeg medejer og samtidig den sjette person på lønningslisten. I dag er vi syv gange så mange og har kunder over hele Danmark samt i udlandet, og med flytningen til nye og større lokaler tæt på motorvejen i Esbjerg har vi nået en vigtig milepæl på vores vej mod fortsat vækst, siger Søren Jensen, der ser frem til at byde kunder, leverandører, samarbejdspartnere, naboer og alle andre interesserede velkommen til reception og åbent hus fredag den 3. maj fra kl. 10.30-17.00.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079