23948sdkhjf

Amada udvider i Horsens

Den japanske producent af pladebearbejdnings-maskiner gør nu Horsens til hovedkontor i Skandinavien.
Kunder fra Skandinavien har hidtil måttet rejse til Paris for at se på store maskiner til plade-bearbejdning. Sidst på året kan de i stedet tage turen til et nyt high-tech showroom i Horsens, der indrettes som del af et 1.300 kvadratmeter stort nybyggeri i Erhvervsbyen Horsens Syd.

Skandinavisk direktør Max Møller tog det første spadestik sammen med direktør i Base Udvikling og Base Erhverv, Knud-Erik Kjær. Base Udvikling ejer Erhvervsbyen Horsens Syd, og Base Erhverv skal opføre tilbygningen.

For snart 23 år siden etablerede Max Møller virksomheden Dansk Plade Team i en anden sals lejlighed på Åboulevarden i Horsens. Gennem årene er virksomheden flyttet ud til større lokaler i Horsens, blandt andet i forbindelse med opkøb af seks konkurrerende virksomheder. Og for tre år siden tog Max Møller sammen med Knud-Erik Kjær det første spadestik til opførelsen af et nyt domicil på Erhvervsbyvej i Horsens Syd. Dengang under navnet Dansk Plade Team – indtil navnet blev Amada, da den japanske koncern i januar 2013 opkøbte virksomheden af Max Møller og to partnere.

I Europa er Amada-koncernen repræsenteret i Frankrig, England, Tyskland og Skandinavien. Hidtil har Skandinavien driftsmæssigt hørt under Paris, men når tilbygningen tages i brug i Horsens til oktober, bliver Skandinavien med hovedkontor i Horsens en selvstændig enhed i koncernen. Der er 70 medarbejdere i Skandinavien og 6.400 på verdensplan. Aktuelt søger Amada to applikations-teknikere til hovedkontoret i Horsens. Efter otte-ni måneders introduktion i både Europa og Japan skal de rådgive kunderne med base i Horsens. Max Møller, der nu er skandinavisk direktør, siger:

- Den nye skandinaviske organisation med hovedkontor i Horsens er en fordel på flere områder. Cross-border samarbejde mellem landene giver mulighed for at udveksle kapacitet, knowhow, kompetencer og erfaring. Og som en del af en international organisation er der mange muligheder for udvikling og motivation. Desuden har vi her i Skandinavien udviklet et nyt program med uddannelse af serviceteknikere og sælgere. Hidtil har vi haft 15 montører i Danmark, men nu har vi 35 i Skandinavien – og det er absolut en styrkelse af organisationen i forhold til vore mange kunder.

- Udvidelsen på 1.300 kvadratmeter er en del af strategien om at gøre Horsens til Amada’s skandinaviske hovedsæde. Vi har aftalt med Base Erhverv as, at byggeriet står klar den 1. oktober. Og derefter vil vi holde en ”Grand Opening” af det nye hovedkontor til december. Beliggenheden tæt på lufthavn og motorvej skal gøre det let for vore kunder at ”kigge forbi” – at holde ind og se maskinerne i vort nye, store high-tech showroom, hvor der naturligvis også er mulighed for rådgivning efter behov. I det hele taget vil udvidelsen med nye og større faciliteter give os mulighed for at holde mange flere ”Åbent Hus”-arrangementer for kunderne, siger Max Møller, Horsens.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094