23948sdkhjf

Dong Energy og Siemens i ny havmølleaftale

Dong Energy har indgået aftaler om 6 MW havmøller med Siemens til tyske projekter.
Dong Energy og Siemens AG har indgået aftaler, der sikrer potentiel levering og vedligeholdelse af i alt 154 havmøller på hver 6 MW - en samlet kapacitet på 924 megawatt.

Med aftalerne får Dong Energy mulighed for at opføre vindmøllerne på sine Gode Wind-projekter i Tyskland fra 2015. Leverancer og ydelser i henhold til aftalerne afhænger af myndighedsgodkendelse af de konkrete projekter, og om Dong Energy træffer positive investeringsbeslutninger på projekterne.

Efter at have erhvervet Gode Wind-projekterne i august 2012 gennemførte Dong Energy et udbud på levering af havmøller i overensstemmelse med reglerne for EU-udbud, og aftalen med Siemens er et resultat af dette.

Aftalerne vedrører Siemens’ 6 MW havmølle med en 154 meter rotor baseret på den gearløse direct drive teknologi.

Vigtigt skridt på vejen mod 2020-mål
- Med disse aftaler øger vi vores engagement i det tyske marked for havvind. Vi er allerede ved at opføre vores første havmøllepark i Tyskland og i gang med at modne en række andre projekter, herunder Gode Wind-projekterne, hvor vi planlægger at bruge leverancerne indeholdt i disse aftaler, siger Samuel Leupold, koncerndirektør i Dong Energy Wind Power, og fortsætter:

- Det er vores mål inden 2020 at have opført offshore vindkapacitet på 6.500 MW sammenlignet med de 1.700 MW, vi allerede har opført. Aftalerne med Siemens AG er et vigtigt skridt på vejen mod at opfylde dette mål. Jeg er derfor glad for, at vi har gennemført udbuddet og indgået aftaler om vindmøllerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189