23948sdkhjf

Trimmet Ribe Jernindustri klar til eksportvækst

Med nye produkter og et mere markedsorienteret ledelsesteam er Ribe Jernindustri styrket på flere vækstmarkeder. 2012-regnskab påvirket af salg af bygninger.
Et afkølet hjemmemarked i andet halvår og et europæisk marked præget af overkapacitet og prispres gjorde 2012 til et barsk år for Ribe Jernindustri. Kun den betydelige effekt af salget af bygningerne til et nystiftet ejendomsselskab sikrer et overskud på 55,3 mio. kr. før skat mod 8,6 mio. kr. året før.

Til gengæld har Ribe Jernindustri forberedt organisationen og produktprogrammet til vækst på især eksportmarkederne i de kommende år. Under overskriften ”Mere end varme” har den danske producent af radiatorer i 2012 præsenteret en række produkter og kundespecifikke løsninger.

- Vi har afbødet følgerne af opbremsningen på hjemmemarkedet med en positiv udvikling på flere eksportmarkeder, især i England og Norge, hvor vi har tocifrede vækstrater. Med nye produkter og en målrettet indsats for at bringe vores markedsføring op på højeste niveau står vi væsentligt bedre rustet ved indgangen til 2013, end vi gjorde for et år siden, siger administrerende direktør Michael Boel Olesen.

Opruster på nøglemarkeder
Som led i strømliningen af markedsføringen forstærker Ribe Jernindustri indsatsen på sociale medier og anvender i stigende omfang videopræsentationer af produkter.

- For at få det optimale udbytte af de nye produkter har vi desuden forstærket os med nye nøglemedarbejdere på de eksportmarkeder, hvor vi forventer størst vækst. Organisationen bevæger sig fra fokus på indre processer til markedsorientering, og vi har nu et ledelsesteam forberedt til ekspansion, siger Michael Boel Olesen.

Ribe Jernindustri har eget datterselskab i et af de vigtigste eksportlande, England. Med udgangspunkt fra 2.500 kvadratmeter store bygninger med showroom og lager i Coventry bearbejder 11 medarbejdere markedet.

For at samle kræfterne om drift og udvikling af Ribe Jernindustri er ejendomsporteføljen nu placeret i et nyt selskab; Ribe Jern Ejendomme A/S. Provenuet fra salget af bygningerne fratrukket et mindre underskud på den øvrige drift bringer Ribe Jernindustris egenkapital op på 79,5 mio. kr. svarende til en soliditetsgrad på 60,1 procent.

Selskabet, der i foråret 2011 blev overtaget af Industri Udvikling A/S og private investorer, beskæftiger ca. 120 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078