23948sdkhjf

Ældre kantpresser forvandlet til moderne robotanlæg

Den midtjyske maskinserviceleverandør med speciale i CNC og automation, Sertech, har installeret tre robotter, der har gjort tre ældre kantpresser hypermoderne hos Dantherm Air Handling.
De tre robotanlæg hos Dantherm Air Handling fungerer allerede helt efter hensigten, efter at virksomhedens projektleder Steven Carroll har kørt de første tests, og han har derfor svært ved at skjule tilfredsheden med de foreløbige resultater.

- Under nogle af de første tests har vi været oppe på 240 buk i timen, så det ser positivt ud. De tests blev endda kørt med programmer, der ikke var optimeret, så produktiviteten skulle gerne kunne forbedres endnu mere. Vores beregninger viser, at robotterne vil kunne give en produktivitetsforøgelse på 40-50 %, siger Steven Carroll.
Tjent hjem på ét år
I alt vil der blive tale om en besparelse på en operatør pr. skift, og det er en kærkommen hjælp i en tid, hvor det er svært at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft. Steven Caroll understreger, at der ikke bliver tale om fyringer i forbindelse med projektet, men at det tværtimod er blevet til nyansættelser idet robotstillingerne er mere attraktive end kantpresse-stillingerne. Samtidig regner Steven Carroll med, at anlæggene vil være tjent hjem på blot ét år.

Samarbejdspartner på projektet var Silkeborg-virksomheden Sertech, der både har stået for opgradering af de gamle kantpresser samt installation af robotcellerne. Medindehaver af Sertech, Torben Daugaard, lægger ikke skjul på, at han er stolt af resultatet.

- Første skridt var at opgradere de tre ældre kantpresser. De to Fasti-maskiner fik opgraderet styringen med sikkerheds plc’er, og samtidig erstattede vi maskinernes relæer med en plc-styring. Herefter kunne vi starte installationen af robotterne, som vi fik leveret fra Motoman, der i øvrigt har været en god partner på projektet. Alt i alt tog projektet 12 uger, forklarer Torben Daugaard.

Fleksibelt anlæg
Hos Dantherm Air Handling har Steven Carroll været godt tilfreds med samarbejdet med Sertech. For ham var det nemlig vigtigt, at de tre nye robotanlæg var af høj kvalitet, idet de skal indgå i en særdeles mangfoldig produktion hos Dantherm.

- Det har specielt været vigtigt for os, at der er tale om fleksible anlæg. Vi har mere end 7.000 varenumre i vores produktsortiment, og det kræver hurtig omstilling, siger Steven Carroll.

Netop derfor faldt valget på Motomans robotter med en integreret 7. akse. Denne består af en drejesokkel, hvorpå den 6-aksede robot er monteret med en forskydning på op til 1,5 meter. Det giver større rækkevidde og dermed større fleksibilitet. Faktisk kan soklen drejes op til 270 grader, uden at emnets position ændres.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125