23948sdkhjf

Har du standardiseret?

| Medlemsnyhed | Indrykket af NTI A/S

Vores systemkonsulent Michael Kjærgaard er ekspert på standardisering og svarer her på, hvorfor standardisering er en vital del af din virksomheds konkurrenceevne i en global verden.

Oplev Michael dele ud af sin viden på årets Industri & Design Forum d. 30. og 31. oktober.

Tilmeld dig gratis her

Hvad arbejder du med hos NTI?

"Jeg er typisk involveret i standardiseringsprojekter, hvor jeg analyserer eksisterende produkter og processer, og herefter kommer med forslag til forbedringer, som understøtter hele forretningen."

I korte træk – hvad er standardisering?

"Standardisering er en optimering af hele virksomhedens værdikæde – Det kan både være standardisering af egne produkter, men også standardisering af interne processer. Resultatet ved standardisering er klart - det giver ensartethed i processerne, at ting bliver gjort på den samme måde, og det minimerer antallet af fejl at kun godkendte produkter produceres, og produkter revisioneres på den samme måde. Desuden effektiviseres flowet, ved at der arbejdes på samme data gennem alle led."

Hvad er de klassiske problemstillinger ift. standardisering?

Standardprodukter:

"Den klassiske problemstilling er ofte, at der ikke er defineret standardprodukter, hvilket betyder at det samme produkt derfor eksisterer i mange forskellige varianter og revisioner. Det kan også være produkter, der ikke er "moduliseret" i tilstrækkeligt omfang, og derfor svære at genbruge Ved at standardisere egne produkter udvælges der firmabestemte standardprodukter, der kan genbruges, fremfor at udvikle nye fra sag til sag. Samtidigt sikres det at der ikke bruges forskellige varianter af samme produkt i forskellige projekter."

Interne processer:

"Det ses også ofte at processer ikke er ordentligt beskrevet, og alle derfor gør det forskelligt. Det er vigtigt at hele værdikæden fungerer. Ellers resulterer det i fejlproduktioner, eller i efterfølgende manuelle operationer for at rette op. Det kan også være afbrudte workflows hvor der ikke er sammenhæng i data i forskellige afdelinger, hvor data fra f.eks. salg, ikke kan bruges i konstruktion og udvikling. Ved at standardisere de interne processer, sikres en fælles forståelse og tilgang til, hvordan man f.eks. frigiver et produkt til produktion. Hvilken information det skal indeholde, hvilke formater der skal eksporteres osv."

Nævn 3 ting virksomhedsejere kan gøre for at optimere deres standardisering...

  1. Identificér og udvælg produkter, der ofte genbruges, og opret et standardbibliotek. Moduliser produkter og reducer antal af varianter. Ryd op i indkøbte dele, så det kun indeholder det mest brugte.
  2. Analysér og nedskriv processer, så der er et sammenhængende workflow mellem de forskellige afdelinger. Data skal kunne genbruges gennem hele flowet.
  3. Automatisér processer, hvor det giver mening. F.eks. godkendelsesprocedurer, afledte formater, overførsel af stykliste til ERP osv.

Hvilke trends ser du lige nu inden for branchen?

"Virksomhederne skal hele tiden være mere konkurrencedygtige, da de bliver presset i det globale marked og produkterne bliver mere komplekse. Derfor skal produktionsomkostningerne ned. Vi ser en del kunder gentænke deres produktprogram, hvor valgmulighederne simpelthen er blevet for omfattende, og man derfor indskrænker produktprogrammet for at optimere indtjeningen."

Hvilken slags virksomheder kan få udbytte af standardisering?

"Alle produktionsvirksomheder vil have glæde af standardisering. Selv virksomheder der altid laver kundetilpassede konstruktioner, vil kunne standardisere enkelte produkter, der benyttes hver gang."

Du vil på årets Industri & Design Forum dele ud af din viden om standardisering - Hvorfor skal man deltage på årets Industri & Forum?

"Kom til Industri & Design Forum for at blive inspireret og se konkrete eksempler på hvordan andre kunder har optimeret deres arbejdsgange, standardiseret produkter og hvad de har fået ud af det. Du kan møde mig i pauserne og se mit indlæg på spor 2."

Læs mere og tilmeld dig gratis her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
NTI A/S

Lejrvej 15
3500 Værløse
Danmark
NTI A/S

Send til en kollega

0.112