23948sdkhjf

Ren trykluft i fødevareindustrien

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVS Danmark ApS

En rundtur til virksomheder inden for drikkevarer og fødevareindustrien viser tydeligt den omfattende anvendelse af trykluft og den dermed forbundne betydning for fremstillingsprocessen.

Forurening i luften, såsom f.eks. mikroorganismer, mineralolier, olier og partikler er et reelt problem og skal fjernes eller reduceres ved trykluftforarbejdning og behandling. Dette udføres for at beskytte forbrugerne og garantere en sikker og omkostningseffektiv produktionsproces.

Der er ingen internationalt gældende love og retningslinjer, der er specielt beregnet til brug af trykluft i levnedsmiddelområder. Generelle anbefalinger og specifikationer kan tages fra DIN ISO 8573-1 samt retningslinjer og anbefalinger baseret på den tyske VDMA og Bcas.

Det kan generelt siges, at fabrikanten selv kræver en høj kvalitet af trykluft, der skal være olie- og bakteriefri. Dette er afgørende, da forordningen (EF) nr. 178/2002 klart forpligter producenten til at oprette eller generere et sikkert produkt.

Kontrol af at det overholdes ved at gennemføre kontinuerlige målinger (24/7), også med hensyn til det frivillige HACCP-koncept eller det operationelle forebyggende program (OPRP), er også et vigtigt emne.

Ønsker du mere information?
Kontakt os på 4656 4343, vi sidder klar til at hjælpe.
Vi er forhandler af Beko Technologies, der er markedsførende inden for trykluft løsninger, der også tilbyder en produktserie udviklet til fødevareindustrien.

Se løsninger til oliefri trykluft her