23948sdkhjf
Del siden
Annonce

En dukke skal gøre det nemmere at diagnosticere kræft - med hjælp fra 3D-print

En træningsdukke skal gøre det nemmere og mere effektivt for radiologer at foretage prøver på væv i forbindelse med kræftdiagnosticering.

Startuppen MultiBiopsy fik hjælp fra  3D-print specialister hos Teknologisk Institut -  Materialer til at videreudvikle deres prototype gennem indsigt i materialer og mekaniske funktionaliteter i et MADE projekt.

En kræftdiagnose kan ofte afhænge af vævsprøver, men især ved lungebiopsier støder man på udfordringer inden for området.

En af dem er den høje komplikationsrate, når nye radiologer skal udføre deres første biopsier på patienter uden grundigt træningsudstyr.

MultiBiopsy ønskede derfor at udvikle en træningsdukke, der kan hjælpe radiologer med træning og dermed øge deres erfaringsniveau, inden proceduren udføres på patienter.

MADE Demonstrationsprojektet gjorde, at vi kunne sætte os sammen med en god vidensleverandør i Teknologisk Institut, som kunne hjælpe os videre med de konkrete problemer, som vi havde, og som kunne hjælpe os med at erhverve den viden, som vi manglede, fortæller Anton Esbjerg,  CTO og co-founder hos MultiBiopsy.

Prototypen med en træningsdukke stod startuppen allerede klar med, men udfordringen med bl.a. materiale og funktionalitet har afholdt dem fra at nå endeligt ud med et reelt produkt, der kan bruges på hospitalerne.

Startuppen oplevede bl.a., at nogle materialer ikke opførte sig helt korrekt under CT-scanningerne, mens andre manglede mekaniske funktionaliteter. De valgte defor at indgå i et MADE Demonstrationesprojekt, hvor de fik hjælp af Teknologisk Institut. 

Fra idé til brugbart produkt

Under projektet kom MultiBiopsy frem til flere af de svar, som de ledte efter. De fandt frem til, hvilken teknologi, de skulle bruge for at producere de bronkieblodkar-træ, som indgår i de lunger, der er udviklet i deres træningsmodel, og disse lunger har også fået en ny støbeform produceret.

De kom også frem til en ny produktionsmetode, der gør, at de kan gå ind og justere på kontrastniveauet på materialerne, så de giver et mere nøjagtigt billede ved CT-scanninger.

Fremtidens træningsdukker

Næste skridt for virksomheden bliver at arbejde videre med produceringen af støbeforme. De har fundet frem til, hvordan de gerne vil støbe de knogler, der indgår i deres anatomiske model, men de mangler at få produceret støbeformen. Samtidig ønsker de at finde det helt rigtige materiale til muskelfedtvævet i træningsdukken, og at finde en måde, hvorpå dukkerne kan produceres effektivt og uden store omkostninger.

 På trods af, at MultiBiopsy har flere ting på tjeklisten at løse, så ser de på projektets helhed med stor begejstring.

- Jeg vil anbefale et MADE Demonstrationsprojekt til alle de virksomheder, der står med en konkret problemstilling, som de ikke kan løse internt i deres virksomhed. Der hvor de simpelthen mangler erfaring inden for lige præcis det problem, eller hvis der er en virksomhed, der ønsker at erhverve sig ny viden om et bestemt domæne, så vil det at arbejde sammen med en erfaren vidensleverandør også give stor værdi for virksomheden, fortæller Anton Esbjerg, CTO og Co-Founder hos MultiBiopsy.

Om MADE Demonstrationsprojekter

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kr. i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.

Ved at blive koblet op sammen med Teknologisk Institut, FORCE Technology, Alexandra Instituttet eller DAMRC får man adgang til de teknologier, den viden og de kompetencer, som er nødvendige i forhold til at løse den konkrete udfordring i virksomheden. MADE demonstrationsprojekter er medfinansieret af den Europæiske Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Har du lyst til at høre mere om mulighederne for at teste og demonstrere nye løsninger i MADE? Så tag fat i MADE – de dækker hele Produktionsdanmark.

LÆS MERE HER

Teknologisk Institut - Materialer
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

Brian Lykke Christensen
Forretningsleder - Industriel 3D-print
+45 72202058 blc@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.048