23948sdkhjf
Del siden
Annonce

NTI indgår samarbejde med dansk LCA-virksomhed, som forenkler de lovpligtige LCA-beregninger

Med afsæt i stigende efterspørgsel på digitale LCA-værktøjer fra internationale kunder, indgår NTI og den danske LCA-virksomhed, Gaiup, nu i et strategisk partnerskab. Dermed tilbyder NTI nu avanceret LCA-teknologi til byggebranchen i alle de 12 lande, vi er repræsenteret i. Og efterspørgslen er allerede stærk stigende i Danmark, Norge og Sverige, fastslår Lars Kanneworf, salgsdirektør i NTI Group.

Det er ikke kun i Danmark, at byggebranchen er under stigende pres for at dokumentere klimaaftryk og bæredygtighed. Alene det seneste år har vi i NTI oplevet stærkt stigende efterspørgsel på digitale løsninger til netop LCA-arbejdet fra kunder i hele Europa.

Vi ser et stigende behov på en række markeder, når vi taler digital LCA-teknologi. Blandt andet i lande som Holland, Tyskland og Italien, hvor klimarapportering på byggerier bare for et år siden stort ikke var på agendaen. Det er det, der er afsættet for vores partnerskab med Gaiup, som nu giver os mulighed for at rykke ud med deres real-time LCA-platform til alle dele af vores forretning. Ikke mindst Norge og Sverige er markeder i høj vækst for digitale værktøjer, som understøtter LCA-beregninger,” siger Lars Kanneworff, Sales Director i NTI Group.

Den danske LCA-virksomhed, Gaiup, gik i luften i starten af 2023 med sin real-time LCA-platform, der på kort tid er blevet en udbredt løsning til LCA-arbejdet i den danske byggebranche. Gaiups platform bliver i dag benyttet af rådgivere som Dorte Mandrup, CUBO, Lendager og ABC. Hertil kommer flere af store bygherrer som Wihlborgs, NREP, Ikano Bolig, Aarhus Kommune, Velliv, Region Syddanmark, Balder, m.fl.

Strammere dokumentationskrav til bygningers klimaaftryk i fremtiden 

Med Gaiup-platformen bliver beregning af bygningers klimaaftryk (LCA) automatisk bundet sammen med andre løsninger og data i én central platform. Med hjælp fra bl.a. kunstig intelligens (AI) kobles design- og miljødata effektivt sammen for at skabe den nødvendige indsigt og dokumentation af et byggeris samlede klimaaftryk. Alt sammen i realtid. Det er en teknologi, der på kort tid har fået stor opmærksomhed i markedet.

Og det er der god grund til. For i de kommende år står byggeriets aktører i hele Europa over for strammere dokumentationskrav til bygningers klimaaftryk. Det er ingen hemmelighed, at mange er udfordret i forhold til at analysere og dokumentere klimaaftrykket ved forskellige design, konstruktioner og materialevalg. Her får du med Real-Time LCA en automatiseret platform til at styre byggeprojekter sikkert i mål ud fra de gældende grænseværdier. Derfor ser fremtiden lysere ud i forhold til at digitalisere LCA-processer og arbejde mere effektivt med klimareduktion og dokumentation hos bygherrer, rådgivere og arkitekter i hele Europa.

Vi har i en længere periode set en stigende interesse fra vores kunder i at kunne arbejde effektivt med de krævende LCA-processer. Ikke kun for at leve op til lovkrav, men som et reelt konkurrenceparameter i en ekstremt konkurrencepræget branche. Derfor er der et tydeligt behov for platforme, der er intuitive, effektive og troværdige. Og det er præcis det, Gaiup bringer til markedet, og som er årsagen til, at vi også ser stor værdi i det nye partnerskab,” supplerer Lars Kanneworff.

Læs mere om Real-Time LCA her

 


******************************************

Gå ikke glip af NTI's nyhedsbrev!

Vi har fokus på dig i vores nyhedsbreve. Gør som over 12.000 andre og tilmeld dig i dag.

Hold dig fagligt opdateret 
Skriv dig op til vores populære nyhedsbrev inden for din branche.

Få adgang til eksklusive invitationer til seminarer nær dig, webinarer om hvordan du udnytter dit software bedre, kurser samt tips og tricks til, hvordan du kan arbejde (endnu) smartere og mere effektivt. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Når du har tilmeldt dig, så husk at vælge de brancher, du er interesseret i:

Byggeri
GIS og infrastruktur
Facility Management
Industri og design
Plant og proces

NTI A/S
Lejrvej 15
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12252528
P nummer: 1009002266

Kontaktperson

PBB
Peter Bjørnum Bøttern
Marketingkonsulent

Send til en kollega

0.047