23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Luftknive kan også bruges til vand

Nogle gange bliver vores produkter brugt på en ny og anderledes måde, hvilket skete med Exairs luftknive.

Luftknive bruges mest til rengøring, afkøling eller tørring af materialer, hvor produktet enten er stationært eller bevæger sig gennem den luftstrøm, der produceres af luftkniven. Uanset hvilket af områderne luftknivene bruges til, bliver de drevet af trykluft eller i sjældne tilfælde af komprimeret nitrogen.

Men der kan faktisk bruges et andet drivmateriale, som ikke nævnes så tit, nemlig vand.

For nyligt henvendte en kunde sig til Exair, da de kæmpede med et punkt i deres produktion, hvor de havde brug for et kontinuerligt vandfald af væske og ikke fik et optimalt resultat med deres sprøjtedyser til væskeforstøvning. De brugte luftknive, der fungerede godt på deres tørresektion, så de kontaktede Exair for at høre, hvordan luftknive ville klare sig med vand?

Svaret er, at de klarer sig ret godt, da de er designet til trykluft, som komprimeres og derefter hurtigt udvider sig til atmosfæriske forhold - og vand kan ikke komprimeres, men kun sættes under tryk.

Exair havde nogle data og billeder liggende fra nogle tests med vand, så de fandt oplysningerne frem og delte med kunden. Og som det ses på billedet, opnås et fint flow, hvis man øger spalten en lille smule og bevarer en god forsyning. Exair har testet mange forskellige spalter og indløbstryk og resultatet er, at de bedste flows opnås ved indløbstryk på 1,17 bar og med en spalte på 0,1 - 0,3 mm.

Kunden besluttede at teste det af og det viste sig, at de opnåede det ønskede resultat med en luftkniv med 0,1 mm spalte og ca. 1,03 bar i indgangstryk.

Dette eksempel var bare for at vise, hvor godt et produkt kan fungere, det normalt ikke bruges og med noget andet end trykluft, som det normalt bruges til. Exair laver mange tests af deres produkter med forskellige variabler – og hvis de ikke har testdata på lige netop dit ønske og behov, vil de udføre en test, hvis de har mulighed for det. Hvis de mener, at det er bedst, at du selv får det og tester det, så tilbydes en 30-dages garanti.

Hvis du sidder med et behov og vil have sparring til en løsning, der drejer sig om brug af trykluft eller væske under tryk, så kontakt os på 4656 4343.

Du kan se mere om generelle afblæsningsløsninger her: avsdanmark.dk/afblaesning

AVS Danmark ApS
Skelvej 18
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK79293210
P nummer: 1003199882

Kontaktperson

MAD
Marketing AVS Danmark
marketing@avsdanmark.dk

Send til en kollega

0.078