23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Forstøvningsdyse til elektrostatiske filtre

Case: Et firma fik til opgave at rense elektrostatiske filtre, der bruges i en erhvervsbygning.

Elektrostatiske filtre er designet til at opfange luftbårne partikler for at forbedre den indendørs luftkvalitet. Det sker ved at bruge en ioniserende ledning til at placere en positiv ladning på partiklerne, når de passerer. Derefter opsamles de ladede partikler på opsamlingsplader, der er negativt ladede. Ligesom magneter tiltrækker modsatte ladninger hinanden. Med tiden vil partiklerne hobe sig op på pladerne. 

De elektrostatiske filtre kan vaskes og genbruges. De skal normalt rengøres en gang om måneden for at fjerne snavs fra røg, støv og allergener. Når de er vasket og tørret, kan de sættes tilbage i luftkanalerne og begynde at filtrere igen.

Dette firma brugte en rengøringsopløsning til at nedbryde forureningen før skylning og tørring. De var nødt til at være forsigtige med de elektrostatiske filtre, da de ioniserende ledninger, der bruges til at oplade partiklerne, er meget tynde og tilbøjelige til at knække. Hvis en ioniserende ledning knækker, vil den ikke oplade partiklerne korrekt, og filtreringen reduceres. Så manuel rengøring var meget vanskelig at udføre. De kontaktede Exair for at finde en løsning.

Exair anbefalede HollowStream Cone Nozzle, der er deres nye serie af forstøvningsdyser. Når væsken passerer gennem åbningen, brydes den i fine partikler og man kan derefter øge overfladearealet for at mindske væskeforbruget. Løsningen blev at føre de elektrostatiske filtre under forstøvningsdysen for at rense opsamlingspladerne og ioniseringstrådene. Væskens kraft var nok til at rense overfladerne uden at beskadige de tynde tråde. 

Entreprenøren var så imponeret over dysens effektivitet, at han tilføjede den samme dyse til sit skyllesystem. Med Exairs HollowStream Cone Nozzle, der genererer små partikler, kunne han nemlig spare penge ved at bruge mindre vand.

Hvis du sidder med et behov og vil have sparring til en løsning, der drejer sig om sprøjtning af væske, så kontakt os på 4656 4343.

Du kan se mere om forstøvningsdyser her: avsdanmark.dk/forstovning

AVS Danmark ApS
Skelvej 18
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK79293210
P nummer: 1003199882

Kontaktperson

MAD
Marketing AVS Danmark
marketing@avsdanmark.dk

Send til en kollega

0.063