23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vidensdeling: Hvad er trykluft egentligt?

Granzow A/S gemmer på en skattekiste af ekspertviden inden for netop trykluft, som i øvrigt kan downloades helt gratis på vores hjemmeside. Vi giver dig hermed et uddrag fra bogen, som blandt andet kommer ind på den videnskabelige forklaring på, hvad trykluft egentlig er.

Hvad er trykluft?:
Trykluft refererer til luft, der er komprimeret under tryk og lagret til senere brug. Det opnås ved hjælp af kompressorer, der presser luft ind i et rum, hvilket resulterer i en stigning af lufttrykket. Trykluft har mange anvendelser og bruges bredt i industrier og dagligdagen. Nogle almindelige anvendelser inkluderer drift af værktøjer, pneumatisk udstyr, kontrolsystemer og endda i medicinske og laboratorieapplikationer. Det er en alsidig energiform, der giver effektivitet og fleksibilitet i mange processer.

Hent bogen her

Luftens sammensætning:
Luften, der omgiver os (atmosfæren), består af 78% kvælstof, 21% ilt og 1% andre gasser, såsom kuldioxid og argon.

Trykluftens egenskaber:
Trykluft er basalt set komprimeret atmosfærisk luft. Den transporterer varmeenergi, kan overvinde visse afstande (i rørledninger), kan lagres (i trykluftbeholdere) og udføre arbejde (ved tryknedsættelse).

Hvordan virker trykluften så?
Som alle andre gasser består luften af molekyler, der holdes sammen af en molekylær kraft. Hvis luften er lukket inde i en beholder (konstant volumen), vil molekylerne støde mod beholderens vægge og fremkalde en kraft (P). Jo højere temperaturen er, jo livligere er molekylernes bevægelser, og jo højere tryk opstår.

  • Volumen (V) = Konstant
  • Temperatur (T) = Forøges
  • Trykket (P) = Stiger

Boyle og Mariotte gennemførte, uafhængigt af hinanden, eksperimenter med indesluttede gasvolumener og fandt følgende sammensætning:
Gassens volumen er omvendt proportional med trykket (Boyle - Mariottes lov).

 

Kontakt Granzow A/S for yderligere info eller fagkyndig vejledning.
Granzow A/S har over 89 års erfaring med automatik, kompressorer, vakuum, pumpede, generatorer, kundetilpassede løsninger og service deraf.

Telefon: 43 20 26 00
E-mail: webshop@granzow.dk
Web: www.granzow.dk

Granzow A/S
Ejby Industrivej 26
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43243519
P nummer: 1003073153

Kontaktperson

Send til en kollega

0.079