23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Metal Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.
Del siden
Annonce

Metal 3D-print giver mere fleksibel ekstrudering af fødevarer

På Teknologisk Instituts pilotfaciliteter i Sønder Stenderup tester og udvikler man forskellige fødevarer og foderprodukter - fx osterejer, morgenmadsprodukter og fiskefoder. Her har 3D-print betydet, at man hurtigere og billigere kan få vigtige reservedele til ekstruderingsmaskinerne.

Metal 3D-print hos Teknologisk Institut - Materialer har bl.a. været brugt til fødevare-ekstrudere på anlægget.

I ekstruderne sidder der nogle skruer, som transporterer masse igennem maskinen, og herpå sidder der nogle skrueelementer, som gør at man kan opbygge forskellige skruekonfigurationer – noget der er essentielt, når man ekstruderer.

MEN: Skrueelementerne bliver ofte slidt, og så er det en fordel, at der hurtigt kan 3D-printes nogle nye – faktisk har 3D-print op til 2½ måneds hurtigere leveringstid end konventionel fremstilling – og prisen er endda op til 30 % lavere. Derudover giver 3D-print mulighed for at opbygge et digital lager af reservedele frem for et fysisk – delene kan nemlig hurtigt printes on demand. Det fortæller teknisk konsulent, Mette Thomsen i videoen herunder.

Teknologisk Institut - Materialer
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

Brian Lykke Christensen
Forretningsleder - Industriel 3D-print
+45 72202058 blc@teknologisk.dk
BREAKING
{{ article.headline }}
0.095