23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Teknologisk Institut og 3d-empire leverer bæredygtighedspris med kort varsel

På blot et par dage førte et hurtigt opstået samarbejde mellem Teknologisk Institut og 3d-empire til udformningen af bæredygtighedsprisen til aarhusiansk branche-award show

Den 11. januar afholdt Aarhus Real Estate Network  (AARREN) sit nytårs kick-off på Palæet Varna Palæet. Udover faglige indlæg og et musikalsk besøg fra sangerinden Pil, bød aftenen også på uddelingen af to priser. Heraf var den ene bæredygtighedsprisen, som tildeles et ejendomsprojekt, som har udmærket sig ved at være særligt bæredygtigt.

Vinderen af årets Bæredygtighedspris blev Raundahl & Moesby A/S for deres arbejde med særligt biodiversitet.

Og det var ikke kun deres arbejde, der var bæredygtigt – det var den fysiske pris nemlig også.

Viser hvad 3D-print kan

De to idémænd bag den fysiske pris – Danny Falch, CEO ved 3d-empire, og Brian Lykke Christiansen, forretningsleder ved Teknologisk Institut – præsenterede skulpturen i 3D-printet aluminium med et par ord om tilblivelsen.

Mens 3d-empire har stået for designet, er det Teknologisk Institut, der har stået for selve printningen.

”Det var en spændende opgave, som også er et godt eksempel på, hvad teknologien kan,” fortæller Brian Lykke Christiansen. ”På meget kort tid har vi designet og produceret en pris, som – hvis jeg selv skal sige det – er pæn at se på, men som også er skabt på en klima- og miljøbevidst måde. Skulle man have lavet den samme model på traditionel vis, ville man tage en stor blok aluminium og fræse alt det overskydende af og dermed have et stort spild.”

I dette tilfælde var det en pris til et award show, men det kunne lige så godt være en reservedel eller en særlig komponent til en maskine, som skulle printes hurtigt og effektivt.

Få dage til eksekvering

Det var Mehrdad Mangaard Sarraf, Senior Director, ved Colliers og en del af AARREN, der indledte jagten på en hurtig og bæredygtig løsning til fremstillingen af prisen. Han lagde en forespørgsel ud på LinkedIn, som blev besvaret af blandt andre Teknologisk Institut og 3d-empire.

Opgaven blev præsenteret blot et par dage før jul, og resultatet skulle være klar kort efter helligdagene. Derfor blev design og produktion af prisen gennemført på bemærkelsesværdig kort tid. 

"Vi vil gerne takke Mehrdad og AARREN for at give os en sjov udfordring. Selvom det ikke ligefrem er award-priser, vi gør os mest i, har det været en sand fornøjelse at arbejde på projektet,” siger Brian Lykke Christiansen.

Vinderen af Årets Ejendomsprojekt blev Incuba Next – repræsenteret ved Mai Louise Agerskov på scenen – for deres innovative bidrag til campusområde på Katrinebjerg.

Teknologisk Institut - Materialer
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

Brian Lykke Christensen
Forretningsleder - Industriel 3D-print
+45 72202058 blc@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.048