23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Beyond organic: Besætning gror fødevarer på den halve tid

Hydroponisk dyrkning af fødevarer indeholder ingen jord og sparer op til 90 % af vandforbruget i forhold til konventionel dyrkning. Samtidig gavner løsningen det mentale helbred og styrker fællesskabet.

Nu kan skibspersonalet få adgang til friske frugter, grøntsager og krydderurter året rundt - ovenikøbet fra egen høst og på den halve tid.

Med LED-belyste vækstkabinetter fra Hans Buch kan besætningen blive selvforsynende med dyrkning af fødevarer, uanset om årstiden viser sommer eller vinter, eller om det er varmt, koldt, tørt eller fugtigt udenfor. 

Hydroponisk fødevaredyrkning sparer op til 90 % vand

Løsningen med dyrkning af fødevarer i lukkede kabinetter kaldes hydroponisk dyrkning. Det er defineret ved, at planterne dyrkes uden jord og sparer op til 90 % af vandforbruget sammenlignet med konventionelt landbrug.

Under den rette behandling kan en frugt, en grøntsag eller en krydderurt være fuldmoden og klar til høst 30-50 % hurtigere sammenlignet med konventionelt landbrug uden at gå på kompromis med kvaliteten – næringsstoffer og smag med andre ord velbevaret.

Men fremtidens fødevareproduktion byder ikke kun på ressourcebesparelser og hurtigere høst.

Dyrkning af fødevarer bidrager til fællesskabet

Dyrkning af frugt og grønt på arbejdspladsen bidrager til den mentale sundhed og giver et noget at være fælles om. Det kan f.eks. gavne det mentale helbred at være fælles om et hobbyprojekt, når man er væk hjemmefra til søs i flere måneder ad gangen, eller når man går sammen på kontoret om at dyrke noget sammen.

Derudover har du bedre kontrol over dit fødevarevalg, da du ved præcis hvor din mad kommer fra, og da du ved, at din mad er frisk fra egen høst.

Læs mere om hydroponisk fødevaredyrkning

Hans Buch er leverandør og samarbejdspartner hos det danskejede Aerospring Hydroponics. Læs mere om løsningen med dyrkning af fødevarer på Hans Buchs hjemmeside

Følg Hans Buch på LinkedIn

Følg med i vores aktiviteter i industrien på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/hans-buch-as

Hans Buch A/S
Roskildevej 8-10
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK75142412
P nummer: 1003187666

Send til en kollega

0.047