23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra Excel og Stifinder til Vault Professional

EnerDry har siden 2018 været på en digital rejse fra brugen af Excel og Stifinder til Vault Professional, til at håndtere produktdata som tegningsmateriale og styklister.

EnerDry. En mindre virksomhed på blot ni ansatte med hele verden som sin legeplads. Og hvor ambitionerne ikke fejler noget. Helt præcist leverer EnerDry treetagers anlæg til tørring af roepulp, samt service- og konsulentydelser til primært sukkerindustrien – i USA, Europa, Serbien, Rusland og Japan.

Bestyrelsesformand og grundlægger, Arne Sloth Jensen, opfandt det komplekse tørringsanlæg, som består af både termodynamik og strømningsmekanik. Og netop kompleksiteten i anlæggene betyder, at kunderne er afhængige af den specialviden EnerDry har. Og derfor følger der en servicekontrakt med ved køb af et tørringsanlæg, som har en levetid på mindst 30 år. 

Når fejl i styklister og tegningsmateriale er hverdagen

  • Kvalitetsmangler og fejl med stifinder pga. manglende vedligehold af styklister i Excel
  • Frustrerede medarbejdere og brandslukning
  • Mandskabstunge, ineffektive arbejdsgange og for dyre personaleomkostninger.


Sådan beskriver Technical Director, Mads Weise Ravn, situationen i EnerDry for fire år siden, da Excel og Stifinder var de foretrukne værktøjer til at håndtere styklister og tegninger.

Det betød, at processen omkring reservedelssalg var ekstrem tidskrævende for kollegaerne i EnerDry, som udmøntede sig i et større detektivarbejde – hver gang – til stor frustration. ”For som virksomhed skal vi have styr på, hvad der sidder i de anlæg, vi leverer”, uddyber Mads.

Udover, at det kostede penge på bundlinjen, fik det også EnerDry til at fremstå i et dårligt lys i kundesammenhænge. Samtidig indebar det også en vis risiko for den fremtidige succes, hvor det ville være svært at skalere op og levere den rette kvalitet, hvis antallet af ordrer pludselig steg markant – hvis der ikke blev ryddet op.

Vault Professional som nyt PDM-system

I starten af 2018 blev et større oprydningsarbejde igangsat og to ressourcer knyttet til projektet. Og i den forbindelse blev der investeret i et PDM-system for at professionalisere organisationen yderligere.
”Valget faldt helt naturligt på Vault Professional, da det arbejder sammen med Inventor, som vi bruger til vores tegningsarbejde,” forklarer Mads. 

Og for EnerDry har det været afgørende at få et system til at håndtere produktdata – især i forbindelse med reservedelssalg og design af nye konstruktioner – for at mindske antallet af produktfejl og skabe bedre og hurtigere arbejdsprocesser.

Resultat = højere output for færre ressourcer til en bedre kvalitet

EnerDry har siden projektets opstart i 2018 været på en længere digital rejse, hvor fortjenesten af de mange timer, som er gået til at få ryddet op, nu begynder at vise sig.

 ”I 2021 kørte vi flere projekter igennem med færre ressourcer end tidligere af den simple årsag, at vi havde et ordentligt tegningsarkiv, vi kunne tage udgangspunkt i og kommunikere ud fra. Og det på trods af, at konstruktionsopgaverne i 2021 også var af væsentlig større karakter,” fortæller Mads.

Du kan læse endnu mere om EnerDrys digitalisering her

NTI A/S
Lejrvej 15
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12252528
P nummer: 1009002266

Kontaktperson

PBB
Peter Bjørnum Bøttern
Marketingkonsulent

Send til en kollega

0.047