23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Workshop om best practice indenfor hygiejnisk design - praktiske værktøjer og tommelfingerregler

StaalNets nyudviklede værktøj til rengøringsvalidering præsenteres sammen med nye resultater om hygiejnisk kvalitet af ståloverflader. Der er workshop, hvor deltagerne kan komme med input til det videre arbejde med best practice.

Dato: Mandag, 19. december, 2016 - kl . 09:00 til kl . 14:30
Sted: Trinity Hotel og Konferencecenter, Gl. Færgevej 30, DK-7000 Fredericia
Tilmelding

Program: formiddag - hygiejniske materialeoverflader og eftermiddag - validering af regnøring

Hygiejniske materialeoverflader (ved Claus Qvist Jessen mfl.): En simple Ra måling giver ikke en tilstrækkelig beskrivelse af kvaliteten af en stål overflade. Ra er brugbar til at sammenligne overflader, som er udsat for den samme type overfladebehandling, mens Ra er mindre brugbar til at sammenligne materialer, som er udsat for meget forskellige behandlinger, f.eks. sammenligning af en sleben overflade med en bejdset eller standard 2B. Når det kommer til svejsninger er ’reglen’ i dag at slibe alle svejsninger, men erfaring viser, at det slet ikke er nødvendigt. En pæn og veludført svejsning er dog svær at forbedre med slibning, selvom den har en højere Ra. Derfor er er det ikke hensigtsmæssigt at holde fast i den universelle grænse om, at Ra skal være under 0.8 μm for at overfladen er hygiejnisk. Vi benytter praktisk erfaring til at implementere differentierede Ra grænser for accept af forskellige overflade typer og viser, at en overflade med en Ra værdi over 0.8 μm godt kan være hygiejnisk.

Validering af rengøring (ved Annette Baltzer Larsen og Alan Friis mfl.): At holde produktionsanlæg hygiejniske, således at de producerede produkter er sikre, består grundlæg- gende af tre elementer: hygiejnisk design af udstyr og proceslinjer, relevante rengøringsproce- durer og anvendelse af passende valideringsmetodik. Vi har sat fokus på det sidste element, da tilpasning af validering og monitorering til at give de ønskede svar i en produktion kan være svære at implementere i praksis. De tre elementer skal balancere på optimal vis over tid med forskellige produkter og et procesanlæg, som ændrer sig løbende. Vores erfaring viser, at en effektiv valideringsmetodik hos fødevareproducenter har relevant topledelse engageret løbende i processen. Cases viser, at et godt forarbejde med design og installation samt skrivebordsrisiko- analyse ofte leder til driftsbesparelser med hensyn til rengøring, monitorering og vedligehold. Værktøjet er baseret på sådanne positive historier. Værktøjet indeholder alle de nødvendige si- der af en god risikoanalyse, samt metodik, der faciliterer den relevante proces for både fødevare- og udstyrsproducenter. Det sikres, at fokus rettes på de relevante områder og således, at unødig støj fjernes fra processen, og tillige tager højde for dynamiske forhold.

Dansk Materiale Netværk
Niels Bohrs Vej 6
6700 Esbjerg
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27210678
P nummer: 1009932999

Send til en kollega

0.078