23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Velkommen til Robert

Hos Maskinfabrikken RIVAL har man kontinuerligt fokus på produktivitetsforbedringer for til hver en tid at kunne levere den bedste ydelse til den rette pris til kunderne. Seneste tiltag er robotten Robert.

”Der er gået mange overvejelser forud, før vi kunne ansætte Robert,” siger produktionschef Heino Pedersen fra RIVAL. ”De store fordele er, at Robert har det fint med at arbejde alene – også i mørke – og kan køre i timevis uden pauser. Robert kan være med til at forlænge vores arbejdsdag med 4-8 timers ubemandet produktion. Men når det er sagt, skal en robot også passe ind i sammenhængen. Både når det drejer sig om opgavesammensætningen i produktionen, maskinparken og vores medarbejdere.”

BILA RoboPower
RIVALs nye robot er en fleksibel robotcelle BILA RoboPower, som primært bruges til håndtering af emner ind og ud af CNC maskiner. Den passer rigtigt godt til RIVALs behov for bearbejdning af små seriestørrelser. Robotten er ideel til at håndtere små serier på grund af den yderst fleksible og brugervenlige software.

Tæt samarbejde
Robotten skal arbejde tæt sammen med de to meget rutinerede maskinarbejdere Jesper Spee og Allan Mikkelsen. Jesper og Allan er ansvarlige for, at det hele kører. Det betyder, at både robotten og Mazak Integrex, som den skal håndtere emner til, skal være rigtigt programmerede og klar til drift. Hertil kommer, at de emner, som skal bearbejdes, skal være klargjorte.

Enkel programmering
Jesper og Allan kan uden det store besvær til hver en tid omprogrammere cellen. Programmeringen minder meget om den, som anvendes til CNC-maskiner, og her er de begge meget rutinerede. De har derfor hurtigt fået sat sig ind i den nye programmeringsform, og både Jesper og Allan er godt tilfredse med deres nye kollega, som med glæde tager nattevagterne.

Produktivitet giver kvalitet
Robert er således det seneste tiltag i det løbende fokus på produktivitetsforbedringer hos RIVAL. ”Vi er meget opmærksomme på, at høj produktivitet er et krav for, at vi kan klare os både hos de danske industrikunder og i olie- og gasbranchen,” siger Heino Pedersen. ”Samtidig er det også et væsentligt element i vores arbejde med konstant at være i top, når det gælder kvalitet, leveringssikkerhed og solide processer. ”

Bredere pallette
Med ansættelsen af Robert kan RIVAL nu også tilbyde en bredere ydelsespallette til kunderne. ”Vi kan i dag køre større serieproduktion til meget rimelige priser,” siger Heino Pedersen. ”De første ordrer er allerede i hus og går snart i produktion, og vi ser frem til at få de næste i ordre-bogen.”

RIVAL A/S
Svejstrupvej 23-25
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK46293819
P nummer: 1001879267

Send til en kollega

0.047