23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Flot svendeprøve til lærling fra RIVAL

22 årige Rasmus Lohmann Pedersen fra Maskinfabrikken RIVAL og har netop bestået svendeprøven som industritekniker med bravur.

”Efter endt læretid er Rasmus blevet fastansat og tilknyttet drejegruppen, hvor han primært arbejder med afgratning og generel finish. Rasmus er en af de bedste, vi har til den opgave,” siger produktionschef Heino Pedersen fra RIVAL. 
Netop en dreje- og fræseopgave var en del af Rasmus’ svendeprøve. Han bestod med et flot 10-tal, hvilket både Ramus og RIVAL er rigtig godt tilfredse med. ”Ud over den individuelle dreje- og fræseopgave skulle jeg også, som del af svendeprøven, løse en gruppeopgave sammen med to andre,” siger Rasmus. ”Her skulle vi fremstille en gearkasse, hvilket også gik rigtig godt."

Udfordrende opgaver

Fremadrettet vil Rasmus gerne være endnu bedre til både at dreje og fræse – og håber selvfølgelig på fortsat at få stillet en masse gode og udfordrende opgaver.
”Den største udfordring i læretiden har været opgaver med små komplicerede emner, som eksempelvis små kostbare, kritiske emner til offshore-industrien,” siger Rasmus.


Ofte har det krævet alternative løsningsmetoder, som han enten har fundet frem til selv eller i fællesskab med de øvrige kollegaer i gruppen.


God læreplads – og gode kolleger

Rasmus har både været rigtig glad for læretiden hos RIVAL og for, at han nu er fastansat på virksomheden.
”RIVAL er en god læreplads, hvor jeg har fået mulighed for at prøve mange forskellige opgaver. Det er ikke store serieproduktioner. Det er nye opgaver hver gang, hvilket gør dagligdagen meget afvekslende.
Et stort plus er også de gode kollegaer. Der er plads til, at vi laver mange skøre og sjove ting sammen – det er dejligt,” siger Rasmus.

Fokus på uddannelse

Hos os på RIVAL er det en naturlig del af livet af have fokus på uddannelsen af kommende maskinarbejdere,” siger Henrik Holvad. ”Som en ansvarlig virksomhed ønsker vi at yde vores bidrag ved at være en god læreplads og løbende tage lærlinge ind. Vi ansætter i princippet lærlinge for, at de skal være på virksomheden de næste 20 år og ikke pga. tilskud. Og det er med glæde vi ser, at flere af de nuværende ansatte har fejret 40 års jubilæum.” 

Tæt på halvdelen af samtlige medarbejdere på RIVAL i dag er uddannet i virksomheden. På nuværende tidspunkt er der fem i lære som industriteknikere. Siden 1962 har RIVAL uddannet 50 maskinarbejdere.

RIVAL A/S
Svejstrupvej 23-25
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK46293819
P nummer: 1001879267

Kontaktperson

Henrik Holvad
Adm. direktør
+45 87885580 hh@rival.dk

Send til en kollega

0.047