23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Metal 2012

AVS siger tak for besøget til deltagerne på sidste uges Metal 2012 messe i Fredericia.

Messen bød på 3 gode dage med mange spændende besøg på vores stand. Særlig to områder gik igen i dialogen med de besøgende – problemer med afblæsningsstøj fra trykluftudstyr og kravene til trykluftudstyr i det nyligt ikrafttrådte Maskindirektiv 2006/42.
Derfor har vi nedenfor beskrevet løsningerne på netop disse to problem stillinger, som vi også havde med på messen.

Blæsestøj
Blæsestøj fra trykluft larmer voldsomt og høreskader forårsaget af denne form for støj er stadig et stort problem i den danske industri. Det kan og skal der gøres noget ved og det har AVS heldigvis løsningen på!
Det daglige støjniveau på en arbejdsplads bør ikke overstige 85dB(A). Derfor er det vigtigt at montere effektive dyser på blæsepistoler og åbne rør. Erfaring siger, at montering af vores blæsedyser somregel halverer støjniveauet og at det samtidig giver gode resultater på bundlinjen i form af luftbesparelser på 30-50%.

Nye lovkrav
Vi erfarede i dialogen med mange besøgende, at oplysning omkring de nye regler om sikker håndtering af trykluftudstyr i Maskindirektivet (2006/42) simpelthen ikke har været effektiv nok. I henhold til ISO 4414:2010, udarbejdet på basis af Maskindirektivet, skal trykluftslanger og rør, der udgør en piskesmældsfare ved brud, sikres i overensstemmelse med nedennævnte paragraf:

” §5.4.5.11.1 When failure of a hose assembly or plastic piping constitutes a whiplash hazard, it shall be restrained or shielded by suitable means. In addition, an air fuse for compressed air should be mounted”

Men folk har ganske enkelt ikke hørt om de gældende regler og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe med at ændre på. Selvfølgelig har mange virksomheder i større eller mindre grad allerede fundet løsninger på problemet, f.eks. i form af at fastspænde en trykluftslange, da slangebrud repræsenterer en stor risiko for særligt de mennesker, der håndterer udstyret, men også de maskiner og det materiel der befinder sig i nærheden kan blive ødelagt hvis en slange knækker og ’slår ud’. Men at der nu er tale om et decideret lovkrav bevirker, at det er samtlige slanger og rør der sikres, ikke kun der hvor faren umiddelbart kan se størst ud – og er løsningen at fastspænde alle slanger, så risikerer man at miste noget fleksibilitet. Det er der heldigvis råd for! Protect Airs HouseGuard® slangebrudskobling sikrer, at der omgående lukkes for luftforsyningen, hvis en slange skulle knække, så den i stedet for at fare rundt i luften og ramme nogen eller noget falder slapt til jorden. Ved montering af en HoseGuard® slangebrudssikring, sikrer du både dine medarbejdere og dit materiel og at du overholder dansk og EU lovgivning på området!
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 46 56 43 43.




AVS Danmark ApS
Skelvej 18
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK79293210
P nummer: 1003199882

Kontaktperson

KB
Kjeld Bagger
Adm. direktør
+45 40378597 kb@avsdanmark.dk

Send til en kollega

0.048