23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Autodesk University 2022 – take-aways til byggeriet

Til dette års Autodesk University i New Orleans var NTI bl.a. repræsenteret af Johan Harrestrup, divisionschef for konsulenter & Facility Management i Bygdivisionen. Bliv klogere på Johans take-aways.

Samarbejde, samarbejde, samarbejde

Med ”Autodesk Platform Services” (tidligere kaldt ”Forge") kan du skræddersy, udvide og forbinde Autodesk-produkter med forskellige løsninger og skabe sammenhængende workflows, der sørger for, at I når jeres målsætninger. Autodesk Platform Services dækker over de tre cloud-baserede brancheplatforme:

  • ”Forma” (Architecture, Engineering & Construction), 
  • ”Flow” (Media & Entertainment)'
  • ”Fusion” (Design & Manufacturing)

Autodesk er med Forma i gang med at bygge en cloud-baseret platform, der kommer til at forandre den måde, vi arbejder på ved at forbinde den data og de værktøjer, du og dine samarbejdspartnere bruger, i alle faser af jeres projekter. Det er et interface, som muliggør forskellige automatiserede kommandoer, integrationer og data

Et godt eksempel på de nye muligheder i Forma er funktionen ”Rhino Exchange Connector”. Nu bliver det muligt at overføre data frem og tilbage mellem Rhino og Revit, hvilket sikrer, at du kan linke alle de nørklede dele af byggeriet, som fx buede facader, over i Revit. På den måde slipper du for diverse krumspring for at komme videre med dit projekt.

Johan uddyber: ”Integrationen mellem Rhino og Revit har været en akilleshæl for Autodesk, hvor sammenhængen ikke har været god nok. Nu nedbrydes siloerne, så de forskellige brancher kan samarbejde mere optimalt.

Og de virksomheder, der har de forskellige afdelinger in-house, vil også stå endnu stærkere, da alle vil arbejde med en ”single source of truth”, hvor de har overblik over samtlige iterationer.

Byggevareleverandører, som leverer ind til byggebranchen, kan nu få et mere ubrudt flow i projekterne, så de ikke skal starte forfra, når produktet skal overføres mellem fx Inventor og Revit. Med integrationen mellem Revit og Inventor kan en trappeproducent fx gå i detaljen med svejsesøm osv., og samtidig sikre, at trappen også passer ind første gang, når de leverer den ude på pladsen.”

Johan fortsætter: ”Der ligger kæmpe gevinster gemt i muligheden for at dele data, og dele en single source of truth. Både i designfasen, men så sandelig også ude på byggepladsen, hvor dyrebar tid går tabt, når tingene ikke passer sammen, og der fx skal bestilles en ny trappe på mål.”

Autodesk har længe forsøgt at forbedre data-flowet mellem applikationerne. Med Forma er det tanken, at åbne standarder skal supporteres bedre.  Udviklingen glæder Johan:

”Autodesk har generelt et stort fokus på at bringe løsninger som Inventor og Revit tættere sammen. Det er også noget, vi i NTI ser en stor efterspørgsel på, så det glæder mig, at Autodesk har fået øjnene op behovet for at kunne arbejde på tværs, da det vil minimere fejl og højne det samlede produkt markant. Håndteringen af dataudvekslingen, og den hastighed, der forventes, er altafgørende for at forbindelsen mellem applikationerne bliver en succes. Teknologien ser efterhånden ud til at være moden, så den kommende tid bliver utrolig spændende.”

 

Twinmotion bliver en del af Revit - gratis

På Autodesk University blev det annonceret at Autodesk og Epic Games har indgået et strategisk samarbejde, der betyder, at Twinmotion bliver integreret direkte i Revit. ”Unreal Engine” hedder den spilmotor, der danner rygraden på alle de nye computerspil udviklet af Epic Games og andre større spiludviklere. Unreal Engine er med til at sætte nye standarder for fotorealisme, uden at det går ud over spilfunktionerne.

I første omgang bliver det med fokus på byggebranchen, hvor arkitekter, ingeniører etc. vil kunne skabe endnu bedre renderinger og visualiseringer af deres projekter. Samtidig bliver hastigheden forbedret, så projekterne kan leveres hurtigere og med lavere omkostninger. Johan uddyber:

”En spilmotor skal kunne ekstremt meget i dag for at kunne understøtte en konkurrencedygtig spiloplevelse. Derfor er det oplagt at bruge den samme teknologi til at vise bygningsvisualisering. Og det er oplagt at Autodesk har kigget mod spilindustrien for at forbedre deres produkt. Jeg tror, branchen kommer til at tage imod denne tilføjelse med åbne arme.”

3D-scannere buldrer frem

Udover de store kommende forandringer på software-siden, så var der også nyt indenfor hardware, hvor det var umuligt at komme udenom interessen for 3D-scanning. Der var mange stande dedikeret til 3D-scannere og virksomheder som FARO Technologies og Matterport, så ud til at være meget populære.

En interesse Johan også har bidt mærke i: ”Der er ingen tvivl om, at mange virksomheder er begyndt at få øjnene op for 3D-scanningsløsninger og de muligheder, det åbner for. Det mærker vi også herhjemme, hvor vi oplever en stor nysgerrighed omkring 3D-scanning."

Johan uddyber: "I branchen er der et voksende behov for at højne kvaliteten af data, og der spiller hardware også en rolle. Muligheden for at kunne måle præcist og med en hidtil uset detaljegrad er afgørende for at kunne træffe de rigtige beslutninger i resten af projektets levetid. Det gælder både nybyg, men især på eksisterende bygninger, hvor der jo ofte findes områder, der kan være besværlige at besigtige præcist."

Overførsel fra 3D-scanneren til fx Revit sikrer en effektiv kvalitetskontrol og en langt bedre brugeroplevelse for alle dine interessenter på et givent projekt. Det er noget, som Autodesk og branchen i helhed har opdaget værdien af.

 

Du kan læse hele Johans blogindlæg her

NTI A/S
Lejrvej 15
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12252528
P nummer: 1009002266

Kontaktperson

PBB
Peter Bjørnum Bøttern
Marketingkonsulent

Send til en kollega

0.031