23948sdkhjf

LM Stålindustri: Autodesk Inventor, NTI TOOLS og 3D-scanning

| Medlemsnyhed | Indrykket af NTI A/S

Hos LM Stålindustri har der tidligere været alt for meget manuelt arbejde. Med Autodesk Inventor og NTI TOOLS sker processen nu automatisk, og ved hjælp af 3D-scanning kan omgivelserne komme ind i en model.

I mere end 30 år har LM Stålindustri i tæt samarbejde med danske og udenlandske kunder virket som engineering-partner og udviklet, konstrueret og fremstillet mange forskellige maskiner og procesudstyr, specielt til behandling af bi- og affaldsprodukter inden for landbrugs- og fødevaresektoren.

Der anvendes Autodesk Inventor, og tegningsgrundlaget sendes ud som DXF og PDF. Share-funktionen i Inventor anvendes også meget. Her kan kunderne se, dreje og måle tingene i en browser uden anvendelse af Inventor. Hvis man kun sender en PDF, skal der anvendes mange views i forhold til at kunden selv kan dreje på modellen.

Autodesk Inventor og NTI TOOLS
Rasmus Rasmussen fra LM Stålindustri fortæller, at firmaet har brugt Autodesk Inventor næsten fra, produktet kom på markedet:

”Vi anvender dog også AutoCAD LT – blandt andet til skæring og P&ID-diagrammer. Vi anvender desuden NTI TOOLS, og det er ikke til at undvære. Når vi færdiggør en konstruktion i Inventor, var det tidligere således, at det var en lang proces, da alt skulle gøres manuelt. Alle filer med pladedele skulle åbnes, og der skulle genereres DXF-filer. Nu er det automatiseret ved hjælp af NTI TOOLS, så data meget hurtigere kan blive leveret til produktionen.

3D-scanning
Teknologien bag 3D-scanning er i en rivende udvikling, og LM Stålindustri har haft stor gavn af mulighederne. Rasmus Rasmussen henviser bl.a. til en sag med en tilbudsfase til en kunde. Der var tale om en fødebuffer, en udslagskasse og et nyt designarrangement, hvor der var rigtig mange rør, ledninger og andet, hvor de skulle bruge flere uger på at måle op manuelt - for derefter at tegne det op. LM Stålindustri valgte derfor at få lavet meget mere præcise og detaljerede data via 3D-scanning.

Læs hele historien her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
NTI A/S

Lejrvej 15
3500 Værløse
Danmark
NTI A/S

Send til en kollega

0.078