23948sdkhjf

Nye avancerede Ultralydssensorer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Pepperl+Fuchs A/S

med Io-Link klar til IoT/Industry 4.0 applikationer. Pepperl + Fuchs har 30 års erfaring med ultralyd som sikkert detektionsmedie på ikke porøse materialer.

Ligesom høreapparater, headsets og mobiltelefoner har også ultralydssensorer gavn af de nyeste signalprocessorer, som giver store fordele i forhold til støjtolerance, undertrykkelse af uønskede reflektioner og derved opnås en lang sikrere detektion end for år tilbage. Så måske er det på tide at give ultralyd en chance igen med de nye kompakte ultralydsensorer serie UC18-GS fra Pepperl+Fuchs. Ultralyd virker på alle ikke porøse overflade uanset farve og struktur, som massive emner, pulver, granulat og væsker, naturligvis også transperante. Så når fotoceller må give op, kan ultralyd ofte løse opgaven. Undtagelsen er lydabsorberende materialer som f.eks. glasuld eller skum på overfladen af væsker.

Denne nye serie har rekordlav dødzone på kun de første 30 mm for typen med 500 mm rækkevidde og 70 mm for 1 meter-varianten.

Fleksible justeringsmuligheder. Grundopsætning kan ske vis de indbyggede trykknapper, mere avanceret opsætning sker via enten IO-Link, eller - hvis man ikke føler sig Io-Link klar - med dedikeret interface til PC-opkobling til.eks. udmaskning af støttebjælker i tank, vulst i kanten af tank, roterende omrører og lignende emner, som kan generere falske ekkoer. Dette kan f.eks. ske ved at indsnævre lydkeglenuden at rækkevidden reduceres.

Der findes udgaver enten med 2 transistorudgange eller en transistorudgang og en 4-20 mA analogudgang, som kan ændres til 0-20 mA eller 0-10 VDC fra PC eller IO-link.

Analogsignaler mm kan monitoreres løbende over IO-link, lige som opsætning kan ændres på et splitsekund ved skift af produktion med fyldning af små til store spande. Således undgå omkostningsfuld nedetid også ved udskiftning af defekt sensor.

Enhederne har høj støjimmunitet over for f.eks. utætte trykluftledninger og avanceret temperaturkompensation som er aktiv og stabil allerede efter 2 minutters drift.

Flere synkroniseringsfunktioner tillader placering af op til 10 sensorer ved siden af hinanden til detektion af f.eks. en række af flasker uden gensidig interferens mellem sensorerne.

Yderligere læsestof: https://www.pepperl-fuchs.com/global/en/uc18gs_ultrasonic_sensors.htm

Animation: https://www.youtube.com/watch?v=zasWyheRLZA

 

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Pepperl+Fuchs A/S

Kirkebjerg Allé 90
2605 Brøndby
Danmark
Pepperl+Fuchs A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109