23948sdkhjf

Identifying the really hot ’n dirty

| Medlemsnyhed | Indrykket af Pepperl+Fuchs A/S

Ja du røg også I clickbait-fælden med samlede ben. Men i stedet for at læse om hotte mennesker, skal du nu læse om hvordan man sporer og identificerer emner i meget varme og beskidte/aggressive miljøer.

Sporbarhed og identifikation er nøgleparametre i fødevare og farmaceutisk produktion. Men her anvendes ofte høje temperaturer og skrappe kemikalier i forbindelse med sterilisation, varmebehandling og rengøring. Også i malerkabiner og ved anden overfladebehandling som sker i høje temperaturer, ligesom stålværker og støberier. Standard RFID-tags som ofte anvendes i fødevare og farmaceutisk produktion har reduceret levetid ved høje temperaturer og højtemperaturtags er ofte dyre og store.

Stregkode/2D-labels af papir/plastic er heller ikke gode valg i våde og varme miljøer og da slet ikke i hvor der males eller er støvet.

 Løsningen er det optiske identifikationsystem OIT fra Pepperl-Fuchs. Det består af to komponenter: Dels af kodeplader som er rustfri stålprofiler med et ECC200 Data matrix standard redundant 2D-hulmønster med 5 mm huller som tilbyder op til 1 million forskellige kodeplader. Kodepladerne tåler op til 500°C konstant og er sandblæst for særlig god kontrast. Kodeplader findes i to størrelser.

Dels af et kamera med indbygget infrarød belysning og Ethernet interface med understøttelse af enten Profinet eller TCP/IP protokoller. Systemet har meget høj fejltolerance og er meget udbredt på bilfabrikker (se Animationsvideo til højre). Kodeplader kan læses både i bevægelse op til hastigheder på ½ m/s og også stationært. Der fås kameraer som afhængig af kodepladetype læser i afstand fra 200-1700 mm. Justering og idriftsætning sker med enkel teach-in proces og via intuitiv gratis software.

Kamera trigges via kommandoer eller med eksterne sensorer. Billeder kan downloades via Ethernet.

Der findes funktionsblokke til Simatic S7 og TIA Portal og GSDML fil til Profinet. Konvertering til andre feltbusser kan ske via eksterne Serial Gateways (DeviceMaster®)


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Pepperl+Fuchs A/S

Kirkebjerg Allé 90
2605 Brøndby
Danmark
Pepperl+Fuchs A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.204