23948sdkhjf

Olietåge og olierøg - samme størrelse som virus og bakterier

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVS Danmark ApS

Sundhedsrisici ved olietåge og olierøg

Olietåge og olierøg opstår i industrielle processer og specielt olietåge kan være svær at opdage, da partiklerne er ekstremt små. Der forskes løbende i de sundhedsmæssige risici forbundet med olietåge og olierøg.

Olietåge og olierøg - samme størrelse som virus og bakterier
For at forstå årsagerne til de sundhedsmæssige konsekvenser er vi nødt til at starte med partikelstørrelsen. Den lille støvpartikel, du ser, når solen skinner gennem et vindue, er en kæmpe i sammenligning med en olietåge eller en olie-røgpartikel.

Sammenlignet med et menneskehår er diameteren på olietågepartiklen ca. 20 gange mindre. Olietåge er faktisk i samme størrelse som bakterier, og olierøg rangerer i samme størrelse som virus.

Forskning har vist, at jo mindre en partikel er, jo dybere ned i kroppen kommer den. Vi ved at det menneskelige åndedrætssystem filtrerer den luft, der passerer gennem. Problemet er bare, at kroppens indbyggede filtre, som næsehår og flimmerhår, ikke er designet til at klare partikler af så lille en størrelse.

Så hvis luften fra maskinværktøjet ikke er korrekt filtreret eller hvis ekstraktionen er for lav, kan disse meget små partikler slippe ud og følge med den inhalerede luft ned i lungerne eller endnu længere ud i blodbanen. 

Olietåge har en indvirkning på vores helbred
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) rapporterer om, hvor alvorlig en beskidt luft er for os mennesker og beskriver det som en af ​​de største risici forbundet med for tidligt død.
Men det er ikke kun udeluften, der har brug for opmærksomhed. De fleste af os tilbringer mere tid på arbejdet end vi gør udenfor, så selvfølgelig skal den luft, vi indånder på arbejdet, også være ren.

I USA har NIOSH (National Institute for Occupational Safety and Health) opgjort at omkring 1,2 millioner arbejdere inden for maskinbearbejdning og metalbearbejdning potentielt er udsat for aerosoler. Kigger vi på ansatte, der udsættes for aerosoler fra bearbejdningsprocesser over hele verden, er antallet naturligvis meget højere.

Mange forskningsrapporter viser, at der er forbindelse mellem sundhedsmæssige implikationer og arbejdsmæssige eksponeringer fra metalbearbejdningsvæsker. Blandt de mest dækkede og undersøgte luftvejsproblemer er:

  • Irritation af lunger, hals og næse som næseblødning
  • Symptomer som nysen og hoste
  • Problemer med åndedrætsorganer og vejrtrækning, såsom åndenød
  • Astma eller allergiske reaktioner


Ifølge NIOSH betragtes arbejdsrelateret astma som nævnt ovenfor som en af ​​nutidens mest udbredte erhvervslidelser. En forstyrrelse der er kostbar for alle, ikke mindst for de personer, der er blevet ramt.

Effektiv ventilation af værktøjsmaskiner
En meget vigtig foranstaltning for at få ren og sundere luft på arbejdet er at bruge en højtydende filterenhed, der effektivt udtrækker og derefter filtrerer olietågen fra maskinværktøjet. Filterenheden kan enten udtrække enkeltmaskiner eller betjene en gruppe værktøjsmaskiner, uanset hvad der er bedst egnet til dine behov.

Ønsker du mere information?
Hvis du vil vide mere om ren luft på værkstedet, kan du kontakte os på 4656 4343, for at få en fuldstændig vurdering af din virksomheds behov. Du kan også se mere om vores filtreringsløsninger via linket herunder.

www.avsdanmark.dk/produkter/filterteknologi

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVS Danmark ApS

Skelvej 18
2640 Hedehusene
Danmark
AVS Danmark ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.063