23948sdkhjf

Fra traditionel opmåling til 3D-laserscanning

| Medlemsnyhed | Indrykket af NTI A/S

Stigende krav til dokumentation, kvalitetskontrol, produktudvikling og reverse engineering er blot nogle af de udfordringer, mange virksomheder skal forholde sig til hver dag – samtidig med, at der også er en forventning om at øge effektiviteten.

I dag kan teknologi understøtte din virksomhed på mange områder og styrke jeres digitale indsats, som sikrer, at I altid arbejder ud fra et samlet datagrundlag, opdaterede CAD-modeller og 3D-dokumentation.

Et eksempel er 3D-laserscanning.

Kender du de mange muligheder, din virksomhed kan opnå ved at benytte 3D-laserscanning inden for industri, proces og design - fremfor at anvende gammeldags traditionel opmåling, som er en enorm tidskrævende, manuel og økonomisk tung proces, hvor risikoen for fejl er stor?

Med 3D-laserscanning får du 3D-modeller af eksisterende anlæg, maskiner, produktionslinjer eller af tanke, rør og elinstallationer, som du ved hjælp af FARO-software kan benytte direkte i AutoCAD og AutoCAD Plant, Revit og Inventor. 3D-laserscanning er med til at sikre et problemfrit forløb, når din virksomhed skal:

  • installere nye maskiner
  • udskifte enheder og komponenter i produktionen
  • dokumentere alle enheder i et procesanlæg; f.eks. i forbindelse med krav
  • foretage kvalitetskontrol

Hvordan virker 3D-laserscanning?
Med 3D-laserscanning er du sikret en komplet og præcis opmåling første gang. Det betyder også, at du ikke skal ud og måle igen ved ændringer. Helt konkret måler en 3D-laserscanner omkring en mio. punkter pr. sekund, og et enkelt scan tager kun to til seks minutter.

Derudover scannes alle punkter med en nøjagtighed på +/- 0,6 mm og en kalibreret rækkevidde på 150 meter. Efter scanningen tager systemet højopløselige farvebilleder af alt, som automatisk mappes til punktskyen, så du har et klart overblik over dit scan.

Ved hjælp af software-løsninger fra FARO Scene & Autodesk Recap kan du effektivt efterbehandle data med løbende mulighed for at opdatere din 3D-model, som du kan benytte i AutoCAD og AutoCAD Plant, Revit og Inventor.

Få et konkret eksempel på, hvordan 3D-laserscanning understøtter din virksomhed
Vil du have et eksempel på, hvordan din virksomhed kan opnå store fordele ved at udnytte potentialet i 3D-laserscanning?

Send et par billeder af de områder, du ønsker at få scannet til vores specialist Christian Ulrik Andersen på cua@nti.dk, markér det område, som er vigtigt og skriv et par linjer om, hvad du skal anvende det til.

Så bliver du præsenteret for en konkret løsning og sparring i forhold til dine muligheder med 3D-laserscanning og efterbehandling af data, som tager udgangspunkt i dine behov.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
NTI A/S

Lejrvej 15
3500 Værløse
Danmark
NTI A/S

Send til en kollega

0.063