23948sdkhjf

Wila A/S inviterer skolemødre på tapas og rødvin

| Medlemsnyhed | Indrykket af Wila A/S

Wila ønsker at hjælpe til at færre unge mennesker får negative reaktioner fra blandt andet forældrene når de ytrer ønske om en karriere som håndværker. Derfor inviterer vi mødre til elever i 7.-10. klasse indenfor for at aflive et par håndværkermyter

De sidste år af skoletiden er i høj grad præget af hvad eleverne gerne vil være, når de bliver store. Svaret bør altid gives med et drømmende smil og modtages med et lignende ansigtsudtryk.

Som mor (eller far) til en elev på folkeskolens sidste årgange er der helt sikkert meget snak om, hvad der skal ske efter enten 9. eller 10. klasse. Hvad barnet drømmer om at blive. Hvilke muligheder han/hun har med udgangspunkt i både karakterer, fysisk form, sociale kompetencer og mange andre faktorer. 

”Vi har plads til både dem der er gode og dem der er dårlige i skolen. Vi hjælper gerne med at vejlede mod enten EUD eller EUX så vi lægger den helt rigtige uddannelsesplan for den enkelte lærling. Det vigtigste for os er at vores unge mennesker får en hverdag de føler de passer ind, så de føler sig trygge ved at indgå i det stærke fællesskab vi har hos os,”siger adm. direktør ved Wila A/S, Lars Lauridsen. 

For at kunne guide de unge mennesker i den helt rigtige retning, er det en forudsætning at være tilstrækkeligt informeret om de forskellige muligheder. 

Håndværkere og industriarbejdere bliver ofte sat i bås som mindre kloge og mindre succesfulde. Det image vil vi hos Wila gerne bidrage til at nedbryde gennem mere gennemsigtighed i branchen. 

Derfor inviterer Wila mødre (og fædre) til elever i 7.-10. klasse på tapas, rødvin og sodavand mandag den 7. oktober fra kl. 19-21, hvor vi får besøg af både en lokalpolitiker fra Silkeborg Kommune, Dansk Industris lokalbestyrelse samt uddannelsesrepræsentanter fra Herningsholm Erhvervsskole og College 360 i Silkeborg. 

På aftenen vil vores nuværende lærlinge fortælle om og besvare spørgsmål omkring et uddannelsesforløb mod henholdsvis Industritekniker og Rustfast klejnsmed med læreplads ved Wila A/S. 

Politisk opbakning
Dansk Industri vil i løbet af aftenen give et indblik i den aktuelle beskæftigelsessituation i danske industrivirksomheder og kaste lidt lys over de udfordringer branchen oplever i forhold til at hverve nye medarbejdere. 

”Det er et rigtig godt tidspunkt at overveje en fremtid som håndværksuddannet. Der er både ekstremt gode beskæftigelsesmuligheder, gode arbejdsforhold og gode lønninger. I det hele taget er der kommet rigtig meget ro på omkring forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager, netop fordi forholdene er så gode som de er. Og så skal vi jo huske på, at mange af de største solskinshistorier fra erhvervslivet tager udgangspunkt i en håndværker, der har skabt en succeshistorie med sin egen virksomhed,” forklarer Peter Stampe, formand for DI Silkeborg-Viborg.

Fra lokalpolitisk side sætter formand for Ungestrategiudvalgeti Silkeborg Kommune, Mads Frandsen, ord på nogle af de initiativer Byrådet arbejder på med henblik på at få flere unge i arbejde og uddannelse. 

”I Danmark står vi over for den udfordring at for få unge tager en erhvervsuddannelse. I Silkeborg Kommune er vi også udfordret på det punkt, og det bliver svært at efterleve målet om at 25 % af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse i 2020. Med dette i baghovedet er der også al mulig grund til at rose Wila for med dette arrangement virkelig at gøre noget for at vise flere unge de spændende muligheder der er ved at tage en erhvervsuddannelse.Som politikere bliver vi ofte mindet om de mange gode ting der følger med en erhvervsuddannelse. Derfor ser jeg meget frem til at deltage i arrangementet hos Wila og yde et bidrag til at der forhåbentlig vil være flere unge, der får øjne for de muligheder som en erhvervsuddannelse og WILA kan tilbyde dem,” siger Mads Frandsen, Silkeborg Kommune. 

Vi håber at se mange unge ildsjæle og deres mødre til en hyggelig og informativ aften hos Wila A/S på Mads Clausens Vej 14 i Silkeborg mandag den 7. oktober fra kl. 19-21. 

Tilmelding på mail til johanne@wila.dksenest fredag den 4. oktober. 

For mere information, kontakt Johanne Friis på telefon 61659265 eller på ovenstående mail. 

Arrangementet er relevant for alle der enten: 

 • går i 7.-10. klasse i Silkeborgområdet 
 • har lyst til en afvekslende og fleksibel hverdag, når de bliver ”store”
 • ikke er 100 procent tændt på at gå på gymnasiet eller handelsskolen
 • har en mor eller far, der mener at det eneste rigtige er gymnasiet eller handelsskolen
   

Mød blandt andre: 

 • Adm. Direktør Lars Lauridsen 
 • Formand for Dansk Industris Silkeborg-Viborgbestyrelse Peter Stampe
 • Formand for Ungestrategiudvalget i Silkeborg Kommune Mads Frandsen
 • Uddannelsesrepræsentanter fra College 360 (rustfast klejnsmed) og Herningsholm Erhvervsskole (industritekniker) 
 • Lærlinge fra begge uddannelsesretninger
 • Elever fra andre skoler, der også overvejer en erhvervsuddannelse 

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Wila A/S

Mads Clausens Vej 14
8600 Silkeborg
Danmark
Wila A/S

Kataloger m.v.

Send til en kollega

0.078