23948sdkhjf

Halvér støjniveauet i produktionen ved at installere nye blæsepistoler

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVS Danmark ApS

Kampagne på Pro One blæsepistolen - spar 40%

Støj er ofte omtalt som et af de største sundheds- og sikkerhedsproblemer i industrien og en medvirkende faktor er brugen af trykluft. Trykluft anvendes i næsten alle fremstillingsindustrier til bl.a. rengøring. Der er mange risici i fremstillingsindustrien, der påvirker arbejdsmiljøet og operatørernes sundhed. En af de mest udbredte risici er et for højt støjniveau.

En velkendt fødevarevirksomhed lavede lydniveaumålinger og erkendte, at deres daglige rengøringsproces med blæsepistoler genererede støjniveauer over 100 dB (A). Ved at erstatte deres blæsepistoler kunne de mere end halvere ​​støjniveauet i den daglige rengøringsproces. Resultatet var et mærkbart bedre arbejdsmiljø.

Blæsning med trykluft medfører ofte høje støjniveauer og et usikkert arbejdsmiljø
Trykluft anvendes i produktionsprocessen til rengøring, tørring og transport. Hos den britiske fødevarevirksomhed blev der brugt trykluft dagligt til at rengøre produktionsområdet. ”Blæsningen genererede meget høje støjniveauer, da de kun benyttede åbne rør og ikke luftdyser til deres blæsepistoler”, siger Vinod Kumar, forretningsudvikling hos Silvent Birmingham.

Støjsvage trykluftpistoler er en effektiv men forholdsvis ukendt løsning
For at løse problemet besluttede virksomheden at installere støjsvage blæsepistoler fra Silvent. Valget faldt på Pro One, der blev udviklet til at kombinere både støjsvag og effektiv blæsning med trykluft.

For at dokumentere ændringerne i arbejdsmiljøet blev der udført nye lydniveaumålinger efter installationen. Det viste sig, at fødevarevirksomheden ved dette tiltag havde sænket støjniveauet med mere end 20 dB (A). Dette resulterede i en mærkbar sænkning af lyden og en stor indvirkning på arbejdsmiljøet, da det menneskelige øre mærker en sænkning på 10 dB (A) som en halvering af lyden.

”Det er almindeligt, at virksomheder mener, at trykluftblæsning bør være støjende. Men et højt støjniveau betyder ikke en effektiv blæsekraft. Ofte bliver operatøren overrasket over, at en støjsvag blæsepistol kan gøre det samme arbejde som en støjende pistol. Så er det godt, at vi kan demonstrere, at det faktisk er muligt at kombinere en støjsvag, sikker og effektiv blæsning med trykluft”, siger Vinod Kumar.

Pro One trykluftpistolen fra Silvent reducerede ikke kun lydniveauet med over 50%, den forbedrede også sikkerheden for operatørerne, da blæsepistolen minimerer risikoen for luftemboli (luft i blodbanen) og opfylder sikkerhedskravene fra OSHA og SUVA.

Pro One kampagnen
Vores kampagne på Pro One, hvor du kan spare 40% (360 kr.) løber til 20. juni.

Læs mere om alle fordelene og bestil Pro One til kampagnepris her

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVS Danmark ApS

Skelvej 18
2640 Hedehusene
Danmark
AVS Danmark ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078