23948sdkhjf

Automatik 2014: Flyvende start for KJV

Selvtilliden fik lidt af et boost for den fynske værktøjsleverandør, idet man havde en aktie med, da Trelleborg Sealing Solutions løb med Dira Automatiseringsprisen.
- Bedre start på messen findes ikke!

Produktansvarlig hos KVJ, Henrik Christensen, var synligt glad, da Metal Supply fangede ham onsdag formiddag. Glæden skyldtes ikke blot, at der havde været mange besøgende forbi KJV’s stand, hvor man har allieret sig med Universal Robots, men også at samarbejdet mellem de to fynske virksomheder gav del i æren, da Trelleborg Sealing Solutions løb med Dira Automatiseringsprisen. Det er nemlig KJV, der har været med som partner i Trelleborgs automatiserings-proces.

Interesse fra hele verden
På messen har KJV da også de handy UR-robotter i fokus, og blandt andet kan man præsentere generation 3.0 af de populære UR5- og UR10-robotter. Derudover præsenterer man flere applikationer til robotterne – blandt andet et svejseaggregat, som er udviklet af den nordjyske virksomhed Technicon, og netop det samarbejde har fået en forrygende start.

- Det går over al forventning, og der har været rigtig god interesse. Vi har fundet fire pilotprojekter, hvor vi kommer rundt om alle materialer, og vi er faktisk kommet længere med projekterne, end vi havde forventet. Samtidig oplever vi interesse fra hele verden for det her. Så sent som i går aftes fik jeg en henvendelse fra en norsk forhandler, der er interesseret i at komme ned og se det, fortæller Henrik Christensen.

Udover svejseaggregatet kan KJV på Automatik 2014 også præsentere løfteaggregatet De Palletizing Robot, som man for øjeblikket kører et pilotprojekt på sammen med underleverandøren Rea Automatdrejning.

Stadig stort potentiale
KJV er en af de få virksomheder, der viser deciderede robotter frem på årets messe, og måske er det derfor, at virksomhedens stand har været velbesøgt siden starten tirsdag. I hver fald er Henrik Christensen godt tilfreds med messens forløb.

- Vi har haft flere, som er kommet med konkrete ting, og nogen har haft emner med, som vi har kigget på sammen med dem. Vi mærker klart, at nogle virksomheder har gået med tanker om automatisering, og det har resulteret i en del aftaler efter messen, forklarer han.

- Vi har traditionelt solgt mange robotter til den spåntagende industri, men nu oplever vi, at vi sælger til rigtig mange laboratorier og medico-virksomheder, og der er også rigtig god efterspørgsel fra elektronikbranchen og fødevareindustrien, og det havde vi slet ikke forestillet os, da vi gik i gang. Der er stadig et kæmpestort potentiale i den spåntagende industri, men det er de tre andre brancher, der vokser mest eksplosivt lige for øjeblikket, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.33