23948sdkhjf

Dansk teknologi til miljøvenlige norske busser

Biogas fra 50.000 tons organisk affald skal drive 135 bybusser i et helt år. Dele af teknologien til biogasanlægget hentes i den nordjyske virksomhed Victor A/S.
I løbet af 2013 skal 135 bybusser i Oslo til at køre på biogas. Dermed vil CO2-udledningen blive reduceret med 10.000 tons, og de 500.000 indbyggere i Norges hovedstad får en renere luft at indånde. Affaldet afgasser naturligt, og gassen udvindes og omdannes til flydende form, som kan tankes på busserne.

Victor A/S leverer teknologien til den del af anlægget, hvor gassen renses og konverteres til flydende form. Victor beskæftiger 70 medarbejdere og fremstiller køleanlæg, rørinstallationer og stålkonstruktioner til især maritime og offshore-sektoren.

Til biogasanlægget i Oslo leverer virksomheden fire procesmoduler til konvertering af gas fra luftformig til flydende form. En proces, der blandt andet indebærer nedkøling til minus 165 grader. Endvidere skal Victor levere tryktanke samt rørføring.

- Sådanne store anlæg er altid komplekse og forskellige fra sted til sted, og det passer perfekt til vores virksomhed. Vi har meget dygtige ingeniører og teknikere og er derfor særligt konkurrencedygtige på de vanskelige opgaver, udtaler direktør Ole Nygaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078