23948sdkhjf

Noget at fejre hos Lambæks Fjederfabrik

Silkeborg-virksomheden markerer den 22. februar blandt andet, at man er rykket i nye lokaler, har købt en norsk fabrik, samt at ejer Frode Davidsen runder de 70 år.
2012 har været et særdeles travlt år hos Lambæks Fjederfabrik – så travlt at Silkeborg-virksomheden ikke har haft tid til at fejre succeserne med kunder og leverandører.

Det rådes der imidlertid bod på nu, når man fredag den 22. februar åbner dørene på Thrigesvej i Silkeborg. Anledningen er primært, at ejer Frode Davidsen fylder 70 år, men samtidig er det en kærkommen mulighed for at markere en række andre vigtige begivenheder i det seneste år.

- Først og fremmest flyttede vi i sommer vores fabrik til nye lokaler her på Thrigesvej. Nu er de sidste småting ved at være på plads, så derfor vil vi selvfølgelig gerne vise vores nye rammer frem, siger Carsten Davidsen.

Ekspansion i Norge
2012 blev imidlertid også på andre fronter et skelsættende år – hovedsageligt fordi Lambæks Fjederfabrik for første gang ekspanderede uden for Danmarks grænser.

- Sidste år fik vi muligheden for at købe Norfjær, som er Norges ældste fjederfabrik. Vi har været underleverandør til dem i en årrække, og den 1. marts 2012 overtog vi ejerskabet. Det er planen, at Norfjær skal blive ved med at køre som en selvstændig virksomhed. Vi har ansatte deroppe, som styrer produktionen, så det er en forholdsvis lille virksomhed, fortæller Carsten Davidsen, og fortsætter.

- Men det er også en veldrevet virksomhed med ca. 500-1.000 faste kunder i kartoteket – især med tilknytning til offshore-industrien. Vi er kommet rigtig godt fra start deroppe på trods af, at vi har haft nogle engangsudgifter i startfasen. Men vi er lige kommet ud af regnskabsåret med et godt resultat, så det ser lovende ud.

Generationsskifte i gang
Der er dog også en andet, og uofficielt, formål med Åbent Hus-arrangementet – nemlig at markere, at en ny generation er ved at overtage tøjlerne hos Lambæks Fjederfabrik.

- Min søster Charlotte startede i virksomheden i 1994 og jeg selv i 1996, og vi er begge uddannet på kontoret og senere uddannet henholdsvis produktionsingeniør og eksportsælger. I 2008 blev vi medejere og har siden drevet fabrikken sammen med vores far, siger Carsten Davidsen.

- Vi supplerer hinanden rigtig godt – Charlotte har ansvaret for produktionen, og jeg er mere ansigtet udadtil på salget, fortsætter Carsten Davidsen og tilføjer, at Frode Davidsen foreløbig ikke har nogen planer om at slippe arbejdet på Lambæks Fjederfabrik helt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094