23948sdkhjf

Smedevirksomhed frygter for CE-mærke

Det kommer til at koste omkring en kvart million kroner for smedevirksomheden Poul W. Jensens Eftf., når EU fra næste år stiller krav om CE-mærkning.
Fra 1. juli 2014 skal blivende komponenter af stål og aluminium til byggeriet CE-mærkes, og det vækker bekymring hos smedevirksomheden Poul W. Jensens Eftf. i Sorø.

- Alt skal tjekkes på alle ledder og kanter, og som vi forstår det, kommer det til at koste os 250.000 kr. i udgifter til et system, certificeringen og nogle svejseprocedurer. Det er selvfølgelig en byrde på et marked, som i forvejen er trængt, siger medejer i Poul W. Jensens Eftf., Peter Hansen, til Metal Supply.

Merudgiften har sat gang i overvejelserne sammen med kompagnon og medejer Ole Kristensen.

- Vi snakker meget om, hvorvidt vi skal dreje virksomheden i en anden retning, så vi ikke leverer til byggebranchen længere. Men det ender nok alligevel med, at vi tager springet og får certificeringen, siger Peter Hansen.

Han forventer, det bliver svært at hente den forøgede udgift ind på salget af produkter, da et CE-mærke næppe øger kundernes lyst til at betale ekstra for varerne. Alligevel ser Peter Hansen også positive aspekter ved indførslen af CE-mærket fra sommeren næste år.

- Vi kan jo håbe, at CE-mærket kan være med til at få lukket ned for nogle af de brodne kar i branchen, som ikke ligefrem kører forretningen helt efter regelbogen.

Fakta: Krav til CE-mærkning
For at opfylde kravene til CE-mærkning skal du:
• Fastlægge, dokumentere og vedligeholde et system til FPC – Factory Production Control
for at sikre, at de markedsførte produkter stemmer overens med de deklarerede ydeevneegenskaber.
• Foretage indledende prøvning
• Sikre løbende prøvning
• CE-mærke dine produkter
Kilde: DS Certificering
Kommenter artiklen (8)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236