23948sdkhjf

Kranproducent etablerer sig i Norge

HMF styrker sin position på det skandinaviske marked og åbner salgsselskab i Minnesund nord for Oslo.
Siden 1956 har HMF solgt lastbilkraner til det norske marked. Salget er foregået gennem samarbejdspartneren Haugs Maskinforretning A/S fra Minnesund, som ligger nord for Oslo. Men fra årsskiftet overtager HMF selv salgsarbejde og reservedelssalg i det nye HMF Norge A/S.

- Vi har gennem en menneskealder haft et fantastisk samarbejde med Haugs Maskinforretning, så etableringen af eget salgsselskab skal mere ses som et naturligt generationsskifte, fortæller koncerndirektør Ove Trankjær fra HMF Group i Højbjerg.

Indehaveren af Haugs Maskinforretning, Sigurd Haug, vil i en periode være tilknyttet HMF Norge for at hjælpe den nye organisation, som HMF er ved at ansætte, i gang. Ud over en salgschef og sælger skal der ansættes folk til distribution af reservedele samt teknisk support.

Norsk fokus
HMF betragter Skandinavien som sit hjemmemarked og sætter nu yderligere fokus på det norske marked.

- Vores nye salgsselskab kommer til at køre på vores eksisterende it-system, så der er ikke den store forskel på, om vi åbner ny afdeling i Nordjylland eller i Norge, siger Ove Trankjær.

HMF Norge skal udelukkende koncentrere sig om salg, markedsføring og reservedelssalg. Funktioner som værksted og service er lagt i hænderne på lokale samarbejdspartnere rundt om i Norge.

- Det betyder, at det norske salgsselskab bliver en meget operationel enhed, som kommer tættere på de norske kunder, end vi på koncernplan har været tidligere. Derudover vil vi sikre, at de kompetencer – som har skaffet HMF en stor europæisk markedsandel – også bliver anvendt i Norge, tilføjer han.

Økonomisk uro
- Vi er inde i en svær periode med megen økonomisk uro på det europæiske marked, og det er svært at tjene penge. Men vi har trods tilbagegang i markedet fortsat med store investeringer i udvikling af nye produkter samt robotter til kranproduktionen. Og vi vurderer, at ekspansionen i Norge er en nødvendighed, når vi nu ønsker at stå stærkt i Skandinavien, påpeger Ove Trankjær.

Ifølge Ove Trankjær styrkede HMF sin skandinaviske position i 2011, da kranproducenten indledte et samarbejde med Joab AB, som tager sig af salg, markedsføring og service på det svenske marked.

- Norge er et nyt marked for os i og med, at vi nu selv skal varetage det direkte salgsarbejde. Derfor vil vi nu afsætte en masse ressourcer til at bearbejde markedet yderligere, ligesom vi ønsker at videreudvikle forhandlerstyrken væsentligt, siger Ove Trankjær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096