23948sdkhjf

Kom i gang med DS/EN 1090-1 certificering!

Om godt et halvt år skal alle producenter af stål- og aluminiumsprodukter til byggeriet være CE-mærket. Det er på tide at komme i gang med certificeringen, advarer en konsulent.
Den lovpligtige CE-mærkning i henhold til DS/EN 1090-1 skal være på plads inden 1. juli 2014. De smedevirksomheder, der producerer og leverer blivende stål- og aluminiumkomponenter til byggeri og anlæg, er omfattet af kravet. Men der er ingen grund til at vente til sidste øjeblik, mener Erik Mørup fra Causa Consulting.

- Markedsmæssigt er der fordele ved at være klar til CE-mærkning i god tid før deadline. Vi må forvente, at markedet bliver mere åbent, og at der vil være flere opgaver til dem, der bliver certificeret. Kunderne er begyndt at efterspørge CE-mærkede leverancer, og efterhånden som flere virksomheder bliver certificeret, vil opgaverne gå til dem, siger han.

Certificeringen er forbundet med en omkostning, men…
Han medgiver, at der er omkostninger forbundet med certificeringen. Der skal budgetteres med virksomhedens egne timer til implementering og med de omkostninger, der går til en eventuel konsulent og et systemværktøj.

Alligevel ser Erik Mørup en række fordele i at sparke certificeringsprojektet i gang allerede nu. Først og fremmest tager processen længere tid, end mange forestiller sig. Især, når den daglige drift samtidig skal have høj prioritet.

Et certificeringsprojekt består typisk af faserne beslutning af blandt andet udførelsesklasse, materialesammensætning og svejseprocesser, udvikling af kvalitetsstyringssystem, uddannelse af medarbejdere, implementering af kvalitetsstyringssystem og fremstilling af de produkter, der skal bevise, at virksomheden er klar til certificering.

- Samlet set går der nemt et halvt til et helt år måske mere, afhængig af udgangspunktet. Husk at certificeringsprojektet også skal indpasses i den daglige drift, så der er plads til begge dele, siger Erik Mørup.

Godt at være i god tid
Kleinsmeden Rønnede A/S er en af de virksomheder, der har gjort brug af en 1090-løsning fra Causa Consulting. Smedemester Henrik Rasmussen siger:

- Vi har fået udarbejdet alle arbejdsprocedurerne og den dokumentation, vi skal bruge i forbindelse med virksomhedens projekter og drift, så vi kan leve op til kravene i DS/EN 1090-1. Systemløsningen er meget logisk og struktureret opbygget og giver et større overblik over styringen af opgaven. Vi er nu i gang med at implementere systemet og har besluttet at prøvekøre det på et større projekt, vi netop har fået i hus.

Henrik Rasmussen fortæller videre, at de arbejder efter procedurerne i det daglige og bruger den dokumentation og de dokumenter, der ligger i systemet. I forbindelse med et projekt sendte han en del af dokumenterne fra kvalitetsstyringssystemet sammen med anden projektdokumentation til kunden. Det virker professionelt og seriøst, og Henrik Rasmussen fremhæver, at kunden desuden roste det fremsendte materiale.

Kleinsmeden Rønnede A/S startede projektet, inden certificeringsfristen blev udskudt. Henrik Rasmussen fremhæver, at han er glad for, at projektet er startet op allerede, så der er plads både til den daglige drift og til at brolægge vejen frem til en certificering.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078