23948sdkhjf

Danfoss lander ordre, der skal medvirke til grønnere færgedrift i Hamborg

Danfoss Power Solutions skal levere drivsystemet til tre nye hybridfærger, der skal sejle i Hamborg

Danfoss Power Solutions’ Editron-division er blevet valgt til at levere batteripakke og konvertere til tre nye hybridpassagerfærger til tyske Hadag, der står for færgedriften i Hamborg. De nye hybridfærger skal sejle på Elben i Hamborg, og med nybygningerne udvider rederiet dermed sin flåde til i alt 29 skibe.  

De tre skibe skal bygges på det tyske værft Schiffbau- u. Entwicklungsgesellschaft Tangermünde mbH. Det skriver Danfoss i en pressemeddelelse. 

Elektromotorerne samt de direkte relaterede komponenter, som inkluderer landforbindelse, batteriopbevaring og fremdrifts- og AC-netværksforsyningsstrømmoduler, designes af Danfoss' Editron-division. Editrons batteripakke og konvertere skal fastgøres til en Scania dieselmotor, og skibene kan desuden integreres med en brintbrændselscelleteknologi, hvilket muliggør nul-emissionsdrift i fremtiden.

- Vores drivsystem er et af ​​de mest kompakte og lette løsninger på markedet i dag. Det passer nemt ind i maskinrummene og giver mere plads til passagererne. Den høje effektivitet af vores system optimerer også batterikapaciteten ombord, så den passer til den ønskede driftsprofil, siger Sascha Nitz, maritim salgschef i Danfoss’ Editron-division, i meddelelsen. 

Den første færge, som kan transportere op til 250 passagerer, skal leveres til Hadag i 2024, og de to andre skibe forventes at følge senere samme år. Derudover har Hadag mulighed for at bestille yderligere tre færger med brændselscelleteknologien, mens systemet også potentielt kan eftermonteres på byens eksisterende passagerfærgeflåde.

Hamborgs passagerfærgeservice er en integreret del af dets offentlige transporttilbud. Med otte ruter, der stopper ved 20 forskellige moler, bruges færgerne af cirka 9 millioner passagerer årligt. Byen forsøger at mindske CO2-udledningen fra sin transportsektor, som var ansvarlig for 29 procent af dens samlede emissioner i 2018. Hamborg er en del af 'Carbon Neutral Cities Alliance' og har sat sig et mål om at opnå en 55 procent reduktion i emissionerne inden 2030, med en minimumsreduktion på 95 procent inden 2050. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11