23948sdkhjf

Mekanord vinder stor tysk ordre

Gear-virksomheden Mekanord har netop modtaget en serviceordre fra den tyske energimastodont RWE. Mekanord skal renovere gearkasserne i op mod 1.100 vindmøller.
Tyske RWE, der er Tysklands største energiselskab og et af Europas fem største, har i dag 1.300 vindmøller i drift via datterselskabet RWE Innogy. 1.100 af de 1.300 vindmøller har gearkasser, der løbende skal serviceres og udskiftes, og her kan nordjyske Mekanord noget helt specielt. Virksomheden er oprindelig specialiseret i udvikling og produktion af gearkasser til den maritime verden, men har de seneste år også satset på service og renovering af gearkasser til vindmøller.

Kulminationen på denne satsning sker nu med indgåelsen af en serviceordre fra RWE Innogy:

- RWE Innogy er med 1.300 vindmøller blandt verdens førende producenter af vindenergi, og vi ser den netop indgåede kontrakt som et stort skulderklap til vores specialviden inden for renovering af gearkasser, siger CEO Søren Klyvø fra Mekanord.

- Vi har været igennem en lang og grundig prækvalifikation, som nu har båret frugt, og vi glæder os meget til at komme i gang, forsætter han.

Ordre til et tocifret millionbeløb
RWE Innogy har en samlet vindmøllekapacitet på ikke færre end 1.757 MW. Vindmøllerne er placeret både on- og offshore i Tyskland, Storbritannien, Spanien, Polen, Holland og Italien, og RWE Innogy satser massivt på alternativ energi.

- Løbende overvågning og renovering af gearkasser i vindmøller er en nødvendighed. Vi kan være med til at sikre, at så mange vindmøller som muligt holdes i drift uden utilsigtede nedbrud, pointerer Søren Klyvø, og fortsætter:

- I praksis står RWE selv for at tilse og udpege de vindmøller, der skal have udskiftet gearet. Herefter tages gearet ud af nacellen og fragtes til os i Frederikshavn, hvor gearet renoveres og opgraderes til nyeste standard. Det er endvidere afgørende, at vi står klar med nyrenoverede eller nye gearkasser, så RWE kan afinstallere det gamle gear og installere et andet i vindmøllen i samme arbejdsgang. Det sikrer mindst muligt driftstab og minimerer kran- og installationsomkostningerne.

Aftalens størrelse tør Søren Klyvø ikke spå om, men han er dog ikke bange for at værdisætte den til et tocifret millionbeløb. Det vækker glæde – ikke mindst hos det nordjyske vindmøllenetværk Hub North.

- Nordjylland huser en lang række spændende leverandører til vindmølleindustrien, og vi glæder os selvsagt altid, når et af vores medlemmer har succes, siger projektleder Henrik Wadmann fra Hub North, og fortsætter:

- Konkret er ordren fra RWE en stor blåstempling af nogle af de internationalt anerkendte kompetencer, som Mekanord har, og det kommer hele landsdelen til gode i form af jobskabelse og vækst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078