23948sdkhjf

Ser ny tendens inden for automatisering: Frihed og åbenhed for alle

Transformationen inden for industriel automation er godt i gang og vil tage et stort skridt fremad i 2022, forudser Bosch Rexroth, som også er med på Automatikmessen i Brøndby Hallen

Nye tendenser flyder inden for automatisering. Det kan man i hvert fald konstatere hos Bosch Rexroth.

Opfordringer til enkelhed og fleksibilitet på den teknologiske side samt uafhængighed af globale forsyningskæder stiger markant. Automatisering vil derfor blive endnu mere åben, og samarbejde mellem alle markedsaktører vil spille en stadig vigtigere rolle.

Softwareudvikling er vigtig

Mekanik- og plant-ingeniører nyder godt af meget enklere konstruktion, reduceret lock-in og frem for alt af optimerede løsninger, som er med til at sikre deres egen konkurrenceevne.

- Paradigmeskiftet inden for industriel automation - at bevæge sig væk fra stive, proprietære systemer til åbne, fleksible løsninger - er allerede begyndt. Mange ændringer vil dog ikke være tydelige eller mærkbare før i år, forklarer Steffen Winkler, vice president sales, business unit automation & electrification solutions hos Bosch Rexroth i en pressemeddelelse.

Paradigmeskiftet inden for industriel automation - at bevæge sig væk fra stive, proprietære systemer til åbne, fleksible løsninger - er allerede begyndt Steffen Winkler, Bosch Rexroth

Han tilføjer:

- Behovet for alternative løsninger og åbne standarder vokser enormt som en måde at reducere afhængigheden af ​​individuelle udbydere. Samtidig efterlyser alle involverede større åbenhed for at opnå den bedst mulige udvikling inden for samskabelse.

Der er derfor, ifølge Bosch Rexroth, behov for et fuldt åbent automatiseringsværktøj, hvis muligheder for løsninger udvides af det størst mulige tredjepartsleverandørøkosystem.

Specialvirksomhedernes viden vil herefter samles, hvilket resulterer i innovationer inden for hardware og software. Brugerne kan ikke kun sammensætte deres automatiseringsløsning efter behov – de kan også udvikle deres egen software og dermed være med til at forme den nye verden.

- Særlig én ting er vigtig, når det kommer til softwareudvikling: Alle populære programmeringssprog og værktøjer skal være mulige, og intet bør afhænge af proprietære systemer fra individuelle udbydere. Det er den eneste måde at vinde den næste generation af udviklere til industrien og reducere afhængigheden af ​​individuelle automationsudbydere, især når det kommer til software, forklarer Steffen Winkler.

Low code/no code

Industrielle automationsløsninger bliver i stigende grad formet af softwareudvikling. Det skal være muligt at finde løsninger endnu hurtigere og nemmere.

Tendensen går således i retning af low code/no code-platforme. Takket være sådanne platforme kan folk med ringe eller ingen programmeringsviden nemt generere software. Low code-tilgangen signalerer et paradigmeskift inden for industriel automatisering: Simple applikationer kan udvikles op til fem gange hurtigere, og der opnås fejlfri kode.

Også teknik gennemgår en revolution. Ingeniøropgaver bliver jo i stigende grad udført på en webbaseret måde. At installere en lang række udbyderspecifikke softwareløsninger og vedligeholde dem er stort set uoverkommeligt i dag. I lyset af dette faktum er cirka 70 procent af alt ingeniørarbejde for automationssystemer som ctrlX AUTOMATION ifølge Bosch Rexroth webbaseret – målet er 100 procent. Det gælder også indenfor andre området så som mekatroniske og intralogistiske løsninger.

Åbenhed giver uafhængighed

Ud over stigende krav om enkelhed og nye frihedsgrader på den teknologiske side, efterlyser flere og flere mennesker uafhængighed af udbydere på globalt plan.

- Coronapandemien og den vanskelige indkøbssituation har tydeligt afsløret svaghederne forbundet med globaliseringen. Som følge heraf vil det at gå væk fra individuelle leverandører være en endnu større trend i 2022. Flere re-shoring-projekter vil blive gennemført, mens multi-sourcing-strategier vil blive implementeret igen, forklarer Steffen Winkler.

- I mange tilfælde vil udbyderne være tvunget til at vedtage disse ændringer. Nogle af dem er jo nu ikke i stand til at levere de nødvendige varer. Det står nu klart, hvor vigtigt et åbent automatiseringssystem er, et system, der tillader tredjepartsudbydere på alle niveauer og dermed åbner op for akut nødvendige alternativer selv med kort varsel, fortsætter han.

Bæredygtighed er en trend

Bæredygtighed vil være en anden stor trend. Det gælder også løsninger inden for automationssektoren. Maskiner og individuelle komponenter skal være tilgængelige på langt sigt og skal let kunne udvides.

Bæredygtig produktion tager højde for faktorer som nul-udledning og ressourceeffektivitet, og skal samtidig være økonomisk. Bæredygtighed kan forbedres ved hjælp af moderne automatiseringsteknologi, for eksempel gennem intelligent energiforsyning og distribution, større systemeffektivitet og sikker adgang til relevante data, som igen tillader brug af dataanalyse.

Artiklen er en del af temaet Automatikmesse 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129