23948sdkhjf

AO Johansen tjener flere penge

Byggevare-grossisten fortsætter med at øge overskuddet på trods af en faldende omsætning.
Omsætningen i første halvår endte på 1,086 mia. kr., og dermed var der tale om en tilbagegang på 4 procent sammenlignet med året før.

- Tilbagegangen kan henføres til alle AO’s geografiske områder, omfattende Danmark, Sverige og Estland. Faldet i omsætningen kan særligt henføres til andet kvartal, hvor der blev realiseret et omsætningsfald på 10 procent. Den lavere omsætning i Danmark kan henføres til ”gør det selv”-markedet, hvor AO bevidst har selekteret ikke lønsomme ordrer fra, skriver AO Johansen i sit halvårsregnskab.

Fastholder forventninger
På trods af omsætningsfaldet blev der fyret ekstra op under koncernens bundlinje. EBIT steg med 20,6 mio. kr. til 57,0 mio. kr., og overskuddet før skat steg med 25,0 mio. kr. til 54,4 mio. kr.

- Resultatfremgangen for både første halvår og andet kvartal kan henføres til højere bruttomargin samt lavere omkostninger, konstaterer AO Johansen.

På den baggrund fastholder AO Johansen forventningerne til årets resultat før skat for 2012, som dermed stadig ser ud til at lande på ca. 120 mio. kr., hvilket er 15 mio. kr. højere end 2011-resultatet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125