23948sdkhjf

Succes-robot genkender hver eneste plante

Højpræcisions GPS-system er med til at sikre en attraktiv business-case for FarmDroids soldrevne markrobot

Hvis du har 20 hektar økologisk landbrug med afgrøder af høj værdi, så er investeringen på 480.000 kr. i en markrobot fra FarmDroid i følge virksomheden selv tjent hjem på en sæson.

For med robotten i marken reducerer du selvsagt behovet for at have mennesker ansat til håndlugning af afgrøderne.

Det er i grove træk business-casen for FarmDroid, der har stor succes med sin markrobot FD20.

Læger selv frø i jorden

Hele hemmeligheden bag robotten er, at den ved nøjagtigt, hvor hver eneste afgrøde i marken er plantet, for det er markrobotten selv, der har lagt frøene i jorden.

- Vi har valgt at bruge et højpræcision GPS-system, der simpelthen ved og husker, hvor hver enkelt frø er lagt. Vi ved nøjagtigt, hvor der er sået, og så kan robotten bagefter gå ind og luge helt tæt omkring hver eneste plante, forklarer FarmDroids adm- direktør René Jannick Jørgensen.

75 godkendte frøtyper

Det er dog et krav, at der er minimum 10 centimeter mellem hver plante, hvis der skal renses i rækken, og så skal FarmDroids så-system kunne håndtere de valgte frø.

- Vi har indtil videre testet og godkendt omkring 75 typer frø, som kan køre med FD20, og der kommer hele tiden flere til. Så længe vores så-system kan håndtere frøene, kan vi efterfølgende luge med robotten, siger direktøren.

At FarmDroid er blevet et effektivt markredskab skyldes i høj grad GPS-systemet, adskiller FD20 sig fra andre markrobotter, som typisk med vision prøver at genkende den plante, der er sået og skal blive i jorden, når ukrudtet hives op.

- Fordi vi ved, hvor planterne står, skal vi ikke kunne adskille ukrudt og plante i et visionsystem. Det er en kæmpe fordel for vores robot der hurtigt kan tilpasses til yderligere afgrøder, siger René Jannick Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094