23948sdkhjf

De vil automatisere verdens varelagre med kunstig intelligens

En kapitalindsprøjtning fra en række danske investorer skal ruste den danske virksomhed Sentispec til at effektivisere 10 procent af verdens varelagre inden for få år

Hastigt voksende nethandel og stigende krav om hurtig levering giver et hidtil uset pres på erhvervslivets forsyningskæder. Virksomheder med store varelagre og logistiknetværk er mere udfordrede end nogensinde.

En af de virksomheder, der forsøger at løse problemet, er Sentispec, som netop har modtaget en investering på 6 millioner kroner kroner fra blandt andet venturefonden Founderment, som Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen er medejer af.

- Alt, der skaber en mere effektiv logistikhåndtering fra producent helt ud til den enkelte forbruger, rummer et enormt globalt potentiale. Når Sentispec så også rummer en stærkt CO2-reducerende dimension, bliver vi blot ekstra begejstrede for casen, siger Anders Boelskifte Mogensen, direktør i Founderment og uddyber:

- Logistikbranchen skal digitaliseres yderligere, hvis den skal følge med udviklingen, og vi ser Sentispec som en vigtig komponent i branchens nødvendige digitaliseringsproces.

Foruden Founderment består Sentispecs investorkreds af Morten Ditmer, stifter af teknologivirksomheden Ditmer og Troels Riisbrich Underlien, medejer af e-handelsvirksomheden Vertica.

- Der er endnu ingen, som rigtigt har fundet ud af at implementere kunstig intelligens i logistikbranchens kerneoperationer. Branchen bruger stadig håndscannere og kører rundt med halvtomme containere. Vores teknologi kan effektivisere hele processen og spare virksomhederne for enorme mængder penge og CO2, siger Andreas Claudi, stifter og administrerende direktør hos Sentispec.

Sentispecs teknologi gør det muligt at identificere og forstå objekter på billeder og i videoer. Eksempelvis kan teknologien scanne et enkelt billede fra en container og regne ud, hvor meget plads, der er til overs, og som potentielt kan sælges videre. Virksomhedens løsning er allerede implementeret hos store globale spillere inden for shipping og logistik, der omsætter for flere milliarder kroner årligt.

Erfaren stifter med globale visioner

Den 45-årige stifter Andreas Claudi har adskillige globale teknologilederstillinger i bagagen. Både Nokia, Accenture og Atos nød godt af datalogen, før han besluttede at etablere Sentispec i 2020.

- Jeg gik længe og spekulerede på, hvordan man kunne anvende kunstig intelligens i forsyningskæderne. Transport står for 16 procent af den globale CO2-udledning, og hvis vi kan hjælpe virksomhederne med at nedsætte udslippet med bare 2 procent, er det virkelig noget, der rykker, siger Andreas Claudi, som i dag har syv medarbejdere spredt ud over Europa.

Han vurderer, at Sentispecs kunder kan spare en halv million kroner om året per varehus.

- Der er cirka 180.000 store varehuse i verden, og vores mål er at servicere 10 procent af dem. Samtidig sigter vi efter at servicere 3-5 procent af verdens årlige fragtvolumen i løbet af en overskuelig fremtid, siger Andreas Claudi.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11