23948sdkhjf

40 år med plast

Den 2. juni 2012 kan Ove og Gunhild Nielsen fejre, at det er 40 år siden, de stiftede Bi-Plast - og at de har overlevet fem verdenskriser blandt andet ved at tilpasse og specialisere sig.
Bi-Plast udvikler og sprøjtestøber tekniske plastemner til industrikunder. De har i de sidste fire årtier produceret millioner af plastemner, blandt andet til lystfiskeredskaber, højtalere, vandhaner, støvsugere, ølventiler og møbler. De har stadig deres første kunde, og flere af deres kunder har de haft siden 1970-erne.

Kickstartet af teknisk interesse
Før Bi-Plast arbejdede Ove Nielsen som udviklingsingeniør hos Damixa. I 1972 oplevede han, at nogle af Damixas leverandører ikke troede på, at hans forslag kunne lade sig gøre.

- Men jeg var overbevist om, at det kunne de godt, så min hustru og jeg købte en maskine og testede derhjemme. Og det kunne godt lade sig gøre. I samme forbindelse stiftede vi Bi-Plast, så i begyndelsen var Bi-Plast mest et sted, hvor jeg kunne prøve ting af. Jeg havde i hvert fald ikke forestillet mig, at vi skulle sidde her 40 år efter, siger Ove Nielsen.

Efter et par år satsede han 100 procent på Bi-Plast. I 1979 rykkede de ud af privatadressen i Langå på Østfyn og byggede fabrik i Svendborg på Kuopiovej. I 1985 blev fabrikken udbygget med en ekstra hal til montage, og i 1997 kom datteren Jette Nielsen, som er produktionsingeniør, ind i firmaet.

Har overlevet fem verdenskriser
Hos Bi-Plast har de oplevet meget på 40 år. Virksomheden har fx skullet navigere gennem to oliekriser, 90’er-krisen, 9/11-krisen og den nuværende finanskrise.

- Det vigtigste er, at vi ikke har stirret på nødudgangen undervejs. Vi er bare blevet ved, siger Ove Nielsen.

Han ved også, at man ikke kan have virksomhed i 40 år uden at have dygtige og engagerede medarbejdere.

Jubilæet fejres fredag den 1. juni hos Bi-Plast på Kuopiovej 15 i Svendborg fra kl. 13-16.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109